pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Četrta etapa Toura že prva z gorskim ciljem

Deli na:
Četrta etapa Toura že prva z gorskim ciljem

Tekmovalci na Tour de France razvrščeni čakajo na štart tekme. - Foto: Reuters

Četrta etapa kolesarske dirke po Franciji bo prva z gorskim ciljem. Najboljše na Touru namreč danes čaka 160,5 kilometrov dolga etapa od Sisterona do Orcieres-Merletta na 1825 metrih nadmorske višine. Pričakovati je tudi boj za rumeno majico, v katerega utegneta poseči tudi Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Rumeno majico vodilnega bo sicer na etapi, v kateri bo pet kategoriziranih vzponov, nosil Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-step), ki brani štiri sekunde prednosti pred Britancem Adamom Yatesom iz ekipe Mitchelton-Scott in sedem pred članom Sunweba in nosilcem bele majice najboljšega mladega kolesarja, Švicarjem Marcom Hirschijem.

Četrto mesto s 17 sekundnim zaostankom zaseda Tadej Pogačar, ki se bo v zaključku etape boril tako za belo majico kot tisto prestižnejšo rumeno za najboljšega v skupnem seštevku.

Že danes bi lahko spremljali nov veliki obračun ekip Ineos Grenadiers in Jumbo-Visma. Član slednje je tudi Primož Roglič, ki bi utegnil že na četrti etapi tlakovati pot do rumene majice. V skupnem seštevku 30-letni Kisovčan, eden od favoritov za skupno zmago, prav tako kot Pogačar zaostaja vsega 17 sekund.

Zadnji vzpon na Orcieres-Merlette sicer ni najtežji, spada v prvo kategorijo po zahtevnosti, a bo s 7,1 kilometri ter povprečnim naklonom 6,7 odstotka že ponudil odgovore na vprašanje, kdo je prvi teden letošnjega Toura dočakal najbolje pripravljen.

Kolesarji se bodo iz Sisterona podali ob 13.30, v cilj pa bodo prišli predvidoma okoli 17.30.