bik Svet24.si

Od večne zvestobe do hude trme: Biki v sebi ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

jansa zore bobo Reporter.si

Janša in škofje so se politično in finančno ...

olimpija Ekipa24.si

Kakšna bomba! Stožice so se tresle, Agba z vso ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

roglic mezgec Ekipa24.si

Ne le Pogačar, tudi ta slovenski zvezdnik bo ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Celostni razvoj nove notranje podobe Lestra Ledinek

Deli na:
Celostni razvoj nove notranje podobe Lestra Ledinek

Podjetje Lestro Ledinek, ki se ponaša z več kot 55-letno tradicijo, v celoti spreminja svojo notranjo podobo in procese. - Foto: Lestro Ledinek

Po več kot 55-ih letih, podjetje Lestro Ledinek, ki deluje na področju strojegradnje, celostno spreminja svojo notranjo podobo in procese. »Svetovnim trendom sledimo s posodobitvijo strojnega parka, procesov in investicijami. Spreminjamo načine dela, posodabljamo infrastrukturo in se ukvarjamo z razvojem kadrov,« pravi tehnični direktor Lestro Ledinek Boris Vizjak.

V preteklem letu poleg vlaganja v izdelke tudi v merilne naprave

»Implementirali in zagnali smo obe novi investiciji DMG DMU monoBLOCK95 in Waldrich COBURG Taurus 30. Uvedli smo nov sistem razdeljevanja zaščitne opreme in potrošnega materiala. Kupili smo nov ZOLLER za umerjanje orodja ter novo CNC žago za razrez paličnega materiala,« je izpostavil sogovornik. Veliko skrbnega dela je bilo vloženega v projekt merilne opreme, ki bo povečal kakovost njihovih proizvodov.

Za to so uredili primerno okolje, kar je zahtevalo obsežne gradbene posege. Letos so nadaljevali s projektom sledenja izdelkov skozi celoten proizvodni proces, hkrati pa so izvedli spremembe v sistemu barvanja in organizaciji skladiščenja končnih izdelkov. Prav tako izboljšujejo in prilagajajo nadzor nad procesi.

Sanjajo o novem brusilnem stroju

»Dogovarjamo se za nakup novega DMG DMU monoBLOCKA95, ki bo namenjen v prvi vrsti za zagotovitev stabilnosti naše proizvodnje. Sanjamo o novem brusilnem stroju večjih dimenzij in o linearnem obdelovalnem centru. Prenovili in izboljšali bomo tudi sistem površinske zaščite naših izdelkov,« je dejal Vizjak. V letu, ki prihaja, bo podjetje Lestro Ledinek nadaljevalo svojo zavezo k stalnim izboljšavam in posodobitvam.

Eden od ključnih mejnikov v tem obdobju bo sredi letošnjega leta, ko pričakujejo prihod visokotehnološkega stružno-rezkalnega centra MAZAK. Ta pomembna pridobitev, ki že nastaja v japonski tovarni, bo okrepila njihove zmogljivosti in omogočila izvedbo še bolj inovativnih projektov ter izdelkov. S svojo odločnostjo in predanostjo bodo nadaljevali z že začrtano potjo, ki bo še naprej postavljala visoke standarde v industriji.