Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avra?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

Magazin

Čeferinu še en mandat na čelu Uefe

Deli na:
Čeferinu še en mandat na čelu Uefe

Foto: Reuters - V Rimu je Aleksander Čeferin obiskal tudi papeža Frančiška.

Na 43. kongresu Evropske nogometne zveze (Uefe) v Rimu bodo danes delegati 55 evropskih nogometnih zvez opravili volitve predsednika. Zdajšnji predsednik, slovenski odvetnik Aleksander Čeferin, je edini kandidat, zato je njegova potrditev zgolj formalnost.

Dve leti in pol po bliskovitem vzponu na vrh evropskega nogometa s pomočjo platforme, utemeljene na transparentnosti in svežini, 51-letni Grosupeljčan uživa široko podporo na poti do novega mandata.

Čeferina je za drugi mandat na mestu predsednika Uefe 21. avgusta predlagala Nogometna zveza Slovenije (NZS) skupaj s še sedmimi zvezami, podporo pa so mu v nadaljevanju izrekle tudi številne druge zveze. Do uradnega roka za prijave 7. novembra pa ni prispela nobena druga kandidatura za predsedniško mesto.

Kot prioritete za drugi mandat je nekdanji prvi mož NZS izpostavil nekatere ključne začete projekte, med drugim širitev in prenovo evropskih klubskih tekmovanj ter druge ukrepe za zagotavljanje bolj enakomerne finančne moči klubov in enotnosti evropskega nogometa.

Poleg volitev predsednika bodo na kongresu v Rimu delegati Uefe opravili še volitve osmih od 16 Uefinih članov izvršnega odbora. Delegati pa bodo potrjevali še letno poročilo za preteklo leto in predstavnike Uefe v svetu Fife.

Potrjevali naj bi tudi predlog Evropskega klubskega združenja (Eca), da bo eden od dveh njegovih članov v izvršnem odboru Uefe predsednik pariškega PSG Naser Al-Kelaifi. Odločitev Ece je sprožila številne kritike v nogometnem svetu, saj Uefa trenutno preiskuje PSG zaradi kršitev finančnih pravil.

Loading...