mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tudi liga NBA se seli v virtualno resničnost

Deli na:
Tudi liga NBA se seli v virtualno resničnost

Šestnajst zvezdnikov lige NBA bo skušalo razveseliti navijače in sledilce s sodelovanjem na spletnem turnirju za video igre NBA2K20. - Foto: Posnetek zaslona

V svet virtualne resničnosti se seli tudi severnoameriška košarkarska liga NBA, ki deli usodo svetovnega športa ter je od 11. marca začasno prekinjena zaradi pandemije koronavirusa. Šestnajst zvezdnikov lige NBA bo skušalo razveseliti navijače in sledilce s sodelovanjem na spletnem turnirju za video igre NBA2K20, ki bo od petka na ESPN.

Turnir bo sestavljen iz ene same izločilne faze z osmimi udeleženci, razporejenimi v pare, na vsaki strani razpredelnice. Turnir se bo nato nadaljeval s četrtfinalom 7. aprila ter se sklenil s polfinalom in finalom 11. aprila.

Na spletnem turnirju v igranju virtualne košarka na igralni konzoli XBox One bodo poleg Kevina Duranta (Brooklyn Nets) in Donovana Mitchella (Utah Jazz), oba sta med igralci lige NBA, okuženimi z virusom, nastopili še Trae Young (Atlanta), Andre Drummond (Cleveland), Devin Booker (Phoenix), Hassan Whiteside (Portland), Zach LaVine (Chicago), Montrezl Harrell (LA Clippers), Domantas Sabonis (Pacers), Deandre Ayton (Phoenix), DeMarcus Cousins (brez kluba), Michael Porter Jr. (Denver), Rui Hachimura (Washington), Patrick Beverley (LA Clippers), Harrison Barnes (Sacramento) in Derrick Jones Jr. (Miami).

Ker je bila sezona lige NBA prekinjena, so številni igralci svoje aktivnosti okrepili na družabnih medijih in v video igricah. Igralci Phoenix Sunsa so tako prvi, ki so sezono nadaljevali prek spleta, na NBA2K20. Te turnirje spremlja več tisoč ljudi.


Gre za zelo realistično simulacijo košarke, eno izmed najbolj priljubljenih zvrsti e-športa, ki dosega prodajo več milijonov izvodov na leto po vsem svetu.

"Zmagovalec turnirja NBA 2K20 bo dobil priložnost, da izbere, komu bodo podjetje 2K, liga NBA in združenje igralcev NBPA donirali 100.000 ameriških dolarjev vredno donacijo za boj proti koronavirusu," je sporočila liga NBA.

Nogometna tekmovanja v video igricah na spletu so že združila več zvezdnikov italijanskega in španskega nogometa. V Španiji si je turnir, na katerem je vsak prvoligaški klub predstavljal po en igralec, ogledalo skoraj 170.000 gledalcev, za boj proti pandemiji pa je bilo zbranih 180.000 evrov.

Onstran Atlantika pa je zelo priljubljen spletni dirkaški turnir avtomobilov Nascar.