martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Britanski Sky News uvaja kanal za vse, naveličane brexita

Deli na:
Britanski Sky News uvaja kanal za vse, naveličane brexita

Fotografija je simbolična. - Foto: Shutterstock

V ponudbi britanske televizije Sky News bo od danes tudi povsem nov kanal z novicami, med katerimi ne bo niti ene posvečene brexitu. Namenjen je vsem gledalcem, ki so po treh letih nenehnega poročanja o poteku pogajanj med EU in Združenim kraljestvom, naveličani s tem povezanih novic in so se zato celo začeli izogibati informativnim programom.

Kanal brez brexita bo vsak delovnik oddajal pet ur, medtem ko bo Sky News na svojem glavnem kanalu še naprej podrobno pokrival vse vidike brexita ter druge britanske in mednarodne novice, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pri Sky News so se za ta korak odločili na podlagi poleti objavljene raziskave, po kateri se tretjina Britancev v celoti izogiba programom z novicami. Več kot 70 odstotkov jih je za to okrivilo prav brexit, češ da so preveč razočarani nad politično razpravo v zvezi z njim.

"Sky News brez brexita je drzen pristop, a ker smo v zadnjih tednih in mesecih prisluhnili javnemu mnenju, vemo, da bodo naši gledalci to cenili," je dejal prvi mož Sky News John Ryley. Novi kanal po njegovih besedah ljudem nudi možnost, da si oddahnejo od brexita in prisluhnejo novicam o temah, ki se odvijajo stran od Westminstra in Bruslja. Stavili bodo na "udarno in izvirno novinarstvo".

Britanci so na referendumu leta 2016 s tesno večino podprli izstop države iz Evropske unije. Država se je odtlej pogreznila v politično krizo in mučno iskanje načina, kako izpolniti voljo ljudi. Zapleti in preobrati na tej poti redno polnijo naslovnice medijev na Otoku.

loading...
Loading...