Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Britanske ceste so varnejše, 97-letni princ Philip ne bo več sedel za volan

Deli na:
Britanske ceste so varnejše, 97-letni princ Philip ne bo več sedel za volan

Žrtev prometne nesreče čaka, da jo princ Philip, ki je zakrivil nesrečo, osebno kontaktira in se opraviči! - Foto: Profimedia

Britanski princ Philip, soprog kraljice Elizabete II., se je odločil, da vrne svoje vozniško dovoljenje, so v soboto sporočili iz Buckinghamske palače. Vojvoda edinburški je to odločitev sprejel prostovoljno in po skrbnem premisleku, so zapisali v sporočilu iz kraljeve palače.

97-letni princ je nedavno nedaleč od kraljeve posesti v Norfolku na vzhodu Anglije povzročil prometno nesrečo, ko je spregledal avtomobil. Sam jo je odnesel brez poškodb, medtem ko sta bili voznica in potnica v drugem avtomobilu lažje poškodovani.

To je sprožilo žgočo razpravo v britanski javnosti o starostnikih za volanom. Philip pa je prilil olje na ogenj, ko so ga le dva dni po nesreči policisti zasačili, ko je vozil brez varnostnega pasu.

Kdo je kriv za prometno nesrečo, ki se je zgodila sredi januarja, uradno še ni znano. Policija je v soboto sporočila, da so primer predali državnemu tožilstvu. To je sporočilo, da bodo Philipovo odločitev glede vozniškega dovoljenja upoštevali v primeru morebitnega kazenskega pregona, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po nesreči so se mnogi spraševali, zakaj se Philip še vedno sam vozi naokoli, namesto da bi ga prevažal šofer. Po navedbah poznavalcev kraljeve družine je Philip izjemno neodvisna in odločna oseba, ki se je močno upiral zamisli, da ne bi več mogel sam voziti avtomobila.

Kraljičin soprog se je upokojil leta 2017, od takrat pa se le redko pojavlja v javnosti. Svojo 92-letno soprogo spremlja na javne dogodke, ko se sam tako odloči in se počuti dovolj krepkega.