aljaz kate Odkrito.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

usodna ženska Svet24.si

Patološka odvisnost od "norega odnosa"

Zlata ženska Petisvet.si

Samo za ženske: to se zgodi, ko ...

požar v mežici Svet24.si

FOTO: Ljudje so se ponoči večinoma znašli sami,...

kate Svet24.si

FOTO: Princa Charles sta zasenčili obe snahi

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande šokirala s to spremembo

sasa lendero 2 Njena.si

Saša Lendero šokirala kot črnolaska!

Svet

Macron: Nisem hotel užaliti Italije in italijanskega naroda

Deli na:
Macron: Nisem hotel užaliti Italije in italijanskega naroda

Foto: Profimedia - Emmanuel Macron

Francoski predsednik Emmanuel Macron ni želel užaliti Italije z izjavami o migrantski krizi, ki so sprožile diplomatski spor med državama, so danes sporočili iz Elizejske palače.

V telefonskem pogovoru z italijanskim premierjem Giuseppejem Contejem v sredo zvečer je Macron poudaril, da z nobenim komentarjem ni hotel užaliti Italije in italijanskega naroda, so danes sporočili iz urada francoskega predsednika.

Italijanska vlada je v sredo vztrajala, da se mora Macron opravičiti, ker jo je obtožil, da je ravnala neodgovorno, ker je zaprla italijanska pristanišča za ladjo s 629 migranti.

Ladja Aquarius francoske nevladne organizacije SOS Mediterranee je za več kot 30 ur obstala v Sredozemskem morju, saj se Italija in Malta nista mogli dogovoriti, katera jo bo sprejela. Na koncu se je ponudila Španija, da sprejme migrante.

V Elizejski palači so potrdili, da petkovo srečanje Macrona in Conteja v Parizu, za katero so v Rimu grozili, da ga bodo odpovedali, bo.

Voditelja sta v telefonskem pogovoru "potrdila zavezo Francije in Italije glede organizacije reševalnih akcij znotraj pravil o humanitarni zaščiti ljudi v nevarnosti".

"Predsednik je spomnil, da je vedno branil potrebo po večji evropski solidarnosti z italijanskim narodom," so sporočili iz Macronovega urada, kjer se očitno trudijo zmanjšati napetosti s sosednjo državo.

"Italija in Francija morata poglobiti dvostransko in evropsko sodelovanje za izvajanje učinkovite migracijske politike z državami izvora in tranzita," so še poudarili v Parizu.