stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tako je po novem treba naslavljati Harryja in Meghan: vojvoda in vojvodinja Sussexa

Deli na:
Tako je po novem treba naslavljati Harryja in Meghan: vojvoda in vojvodinja Sussexa

Meghan Markle - Foto: Profimedia

Britanski princ Harry in njegova nevesta Meghan Markle bosta po poroki nosila naziv vojvoda in vojvodinja Sussexa, so danes sporočili iz Buckinghamske palače.

"Kraljica je danes z zadovoljstvom podelila vojvodstvo princu Harryju Valižanskemu. Njegov naziv bo vojvoda Sussexa, grof Dumbartona in baron Kilkeela," je pisalo v izjavi palače.

Pojasnili so, da bo nekdanja ameriška igralka Meghan Markle po poroki postala njena kraljeva visokost vojvodinja Sussexa.

Okoli Windsorskega gradu so se zbrale množice ljudi, ki so želele kraljevo poroko spremljati od blizu. Kot zadnja je prispela kraljica Elizabeta II. Poroke se je med drugim udeležil tudi njen soprog, princ Philip.



Med prispelimi povabljenci, ki so bili navzoči na poroki, je tako med drugim že kar nekaj zvezdnikov, med njimi kraljica ameriške televizije Oprah Winfrey, britanski igralec Idris Elba, ameriški igralec George Clooney s soprogo Amal, britanski nogometaš David Beckham s soprogo Victorio in britanski pevec James Blunt. V kapeli svetega Jurija pa je prispel tudi Harryjev stric in brat preminule princese Diane, Charles Spencer s soprogo.

Do oltarja je nevesto pospremil Harryjev oče, princ Charles, saj se oče neveste Thomas Markle zaradi zdravstvenih težav poroke ni udeležil. Par je v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu poročil canterburyjski nadškof Justin Welby.

Glede poročnih prstanov pa so sporočili, da je Marklova prejela prstan iz valižanskega zlata, ki ga je podarila kraljica. Princ Harry pa je prekinil tradicijo in bo tudi sam nosil poročni prstan, ki bo iz platine. Tradicionalno moški člani kraljeve družine namreč ne nosijo poročnih prstanov. Prstana, ki je izdelal kraljevi zlatar Cleave and Company, bo do oltarja prinesel princ William, ki je Harryjeva priča.