mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Brazilci obljubljajo: Rio bo med OI najbolj varno mesto na svetu

Deli na:
Brazilci obljubljajo: Rio bo med OI najbolj varno mesto na svetu

Foto: Getty Images

Mario Andrada, tiskovni predstavnik organizacijskega odbora avgustovskih olimpijskih iger v Riu de Janeiru, je prepričan, da bo omenjeno brazilsko mesto med igrami najbolj varno mesto na svetu. Temu trenutno ni tako, saj so se številni športniki med pripravami v Riu spoznali s kriminalom, mnoge pa skrbi tudi virus zika.

"Olimpijska varnost je federalna skrb. Gre za vprašanje Brazilije, ne Ria, ta bo branil športnike, turiste, predstavnike medijev in uradnike. Imamo izkušnje s svetovnim prvenstvom v nogometu, ko smo gostili nogometni svet na 12 prizoriščih in brez večjega incidenta. Federalne varnostne zmožnosti, izkušnje s svetovnim prvenstvom in tehnologija bodo skupaj zagotovili, da bo Rio med igrami najbolj varno mesto," zatrjuje Andrada.

Mnoge športnike ne skrbi le kriminal, temveč tudi virus zika. Zaradi tega je nastop v Riu odpovedal eden najboljših golfistov Rory McIlroy, ne bo niti Vijaya Signah in Charla Scwhartzela. Greg Rutherford, ki je v Londonu pred štirimi leti osvojil zlato v skoku v daljino, se zike boji tako zelo, da je dal zamrzniti spermo, saj ga je strah, da se med igrami v Riu okuži, okužbo pa prenese na potomce.

"Zika je globalni problem. Svetovna zdravstvena organizacija vodi zadevo, večkrat je sporočila, da zika ne predstavlja javne skrbi za OI. Za čas iger bo zima. Več skrbi je za okužbo na Floridi kot v Riu. Prepričani smo, da bodo športniki v Riu ugotovili, da gre za varno mesto, brez komarjev, brez zike, in z idealno atmosfero, v kateri bodo postali heroji olimpijskega sveta," zatrjuje Andrada.