Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Olimpijski park v Riu le dobiva obliko

Deli na:
Olimpijski park v Riu le dobiva obliko

Foto: Reuters

Približno 290 dni pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru je po besedah organizatorjev končanih približno 92 odstotkov vseh prizorišč v olimpijskem parku. Od 16 novogradenj v Riu pa sta doslej povsem končana le progi za BMX in gorsko kolesarstvo.

V olimpijskem parku Barra, ki je od Copacabane oddaljen 40 kilometrov, bo prihodnje leto na sporedu skupaj 16 olimpijskih in devet paraolimpijskih disciplin. Ob obisku mednarodnih predstavnikov medijev v začetku oktobra prizorišča še niso bila 90-odstotno nared, med njimi tudi plavalni kompleks, ki zaenkrat še ne premore bazena.

Tudi v načrtovanem olimpijskem stadionu, kjer igrišče trenutno zasedajo nogometaši kluba Botafogo, manjka na tribunah zaenkrat približno 20.000 sedežev in tekalna steza za atletska tekmovanja. Stadion naj bi sprejel 60.000 gledalcev, leži pa precej daleč od olimpijskega parka. Slovesnosti ob odprtju in zaprtju iger bo gostilo drugo prizorišče - brazilski nogometni tempelj - stadion Maracana.

Igre bodo skupaj z novo progo podzemne železnice v Barri stale približno 8,7 milijarde evrov, od tega bodo olimpijski projekti veljali 1,5 milijarde evrov. Mednarodna plavalna zveza je že pograjala bazenski kompleks, saj naj bi ta sprejel le 14.000 gledalcev, eno glavnih skrbi pa zaradi odplak predstavljajo onesnažene vode v zalivu Guanabara, kjer bodo na sporedu tekmovanja jadralcev. V primeru, da testiranja vode ne bodo zadovoljila zvez in Moka, bo znova aktualna selitev jadralskih tekmovanj na drugo prizorišče.