bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

kosir1 Njena.si

Jure Košir izgubil očeta

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Blatter ostal skoraj brez protikandidatov za predsednika Fife

Deli na:
Blatter ostal skoraj brez protikandidatov za predsednika Fife

Foto: Reuters

Dober teden dni pred kongresom mednarodne nogometne zveze (Fifa), ko bodo 29. maja v Zürichu izbirali novega predsednika Fife, sta včeraj svoji kandidaturi umaknila predsednik nizozemske nogometne zveze Michael van Praag ter sloviti portugalski nogometni zvezdnik Figo.

Slednje je bolj kot ne voda na mlin dosedanjemu predsedniku Švicarju Seppu Blatterju, ki bo tako imel v boju za naklonjenost predstavnikov nogometnih zvez, članic Fife, le enega protikandidata jordanskega princa Ali bin al Huseina, predstavnika šibke opozicije večnemu predsedniku svetovne krovne nogometne organizacije.

"Niti najmanj nisem odstopil od kandidature, ker bi se zbal glasovanja, ampak ne želim dajati legitimnosti in svojega soglasja postopku, ki se bo končal 29. maja in v katerem nogomet ne bo zmagovalec," je odločitev o umiku kandidature prek svojega profila na Facebooku sporočil 42-letni Figo, ki je kar 37 let mlajši od prekaljenega Švicarja, ki se poteguje za še peti zaporedni mandat, predsednik Fife pa je neprekinjeno od 8. junija 1998.

Pred tem je Nizozemec Michael van Praag odstopil od kandidature, ker se je odločil, da bo podprl jordanskega princa, ki bo imel po njegovem tako večje možnosti za uspeh. A v igri pokra so karte že razdeljena in ase drži v rokah kot kaže Blatter, ki lahko glede na podporo afriških in azijskih nogometnih zvez pričakuje večino izmed 209 glasov, kar pomeni, da bo ostal na čelu svetovne nogometne družine.