Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Blatter ostal skoraj brez protikandidatov za predsednika Fife

Deli na:
Blatter ostal skoraj brez protikandidatov za predsednika Fife

Foto: Reuters

Dober teden dni pred kongresom mednarodne nogometne zveze (Fifa), ko bodo 29. maja v Zürichu izbirali novega predsednika Fife, sta včeraj svoji kandidaturi umaknila predsednik nizozemske nogometne zveze Michael van Praag ter sloviti portugalski nogometni zvezdnik Figo.

Slednje je bolj kot ne voda na mlin dosedanjemu predsedniku Švicarju Seppu Blatterju, ki bo tako imel v boju za naklonjenost predstavnikov nogometnih zvez, članic Fife, le enega protikandidata jordanskega princa Ali bin al Huseina, predstavnika šibke opozicije večnemu predsedniku svetovne krovne nogometne organizacije.

"Niti najmanj nisem odstopil od kandidature, ker bi se zbal glasovanja, ampak ne želim dajati legitimnosti in svojega soglasja postopku, ki se bo končal 29. maja in v katerem nogomet ne bo zmagovalec," je odločitev o umiku kandidature prek svojega profila na Facebooku sporočil 42-letni Figo, ki je kar 37 let mlajši od prekaljenega Švicarja, ki se poteguje za še peti zaporedni mandat, predsednik Fife pa je neprekinjeno od 8. junija 1998.

Pred tem je Nizozemec Michael van Praag odstopil od kandidature, ker se je odločil, da bo podprl jordanskega princa, ki bo imel po njegovem tako večje možnosti za uspeh. A v igri pokra so karte že razdeljena in ase drži v rokah kot kaže Blatter, ki lahko glede na podporo afriških in azijskih nogometnih zvez pričakuje večino izmed 209 glasov, kar pomeni, da bo ostal na čelu svetovne nogometne družine.