Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Liverpool le še zmago oddaljen od naslova

Deli na:
Liverpool le še zmago oddaljen od naslova

Navijači Liverpoola. - Foto: Profimedia

Nogometaši Liverpoola so storili še predzadnji korak k naslovu angleškega prvaka. V 31. krogu prvenstva so na prvi domači tekmi po koronaodmoru s 4:0 premagali Crystal Palace. Za naslov prvaka, prvega po 30 letih, zdaj potrebujejo le še eno zmago, pred Manchester Cityjem imajo s tekmo več spet 23 točk prednosti.

Evropske prvake je v 23. minuti v vodstvo popeljal Trent Alexander-Arnold, tik pred odmorom je njihovo vodstvo povišal Mohamed Salah. Vse dvome o zmagovalcu je v 55. minuti dokončno razblinil gol Firmina, četri gol pa je prispeval Sadio Mane.

Manchester United je na domačem igrišču s 3:0 premagali Sheffield United in nadaljeval dolg niz neporaženosti. Še enkrat več je tudi dokazal, da se ne zanaša na odločitev Mednarodnega športnega razsodišča (Cas), ki bo odločal o tem, ali bo njegov mestni tekmec City v naslednji sezoni lahko nastopal v Evropi, in da si želi na igrišču zagotoviti nastop v ligi prvakov.


Tekmeca, ki se prav tako še ni odrekel misli o ligi prvakov, je na tekmi, na kateri je zvezdnik Paul Pogba prvič po septembru zaigral v prvi postavi, povsem nadigral. Praktično se je igralo le na en gol, blestel pa je Pogbajev francoski rojak Anthony Martial, ki je dosegel vse tri zadetke. Prva dva v prvem polčasu, ko je izkoristil podaji z desne strani, tretjega pa v 74. minuti, ko je po podaji v prazen prostor sam prišel v kazenski prostor, spodkopal žogo in jo poslal v mrežo.

Bolj negotovo je bilo na preostalih zgodnje večernih tekmah. Newcastle je z golom Dwighta Gayla v 68. minuti povedel proti Aston Villi, ki pa je prek Ahmeda Elmohamadyja v 83. izenačila in si s tem v boju za obstanek priborila zlata vredno točko.

Odpisani Norwich je še enkrat več izgubil, z 1:0 ga je premagal Everton, pri katerem je mrežo zatresel Michael Keane, z 1:0 je zmagal tudi Wolverhampton, z zadetkom Raula Jimeneza je bil boljši od Bournemoutha.