Marjan Šarec Svet24.si

Ruski vohun se je približal slovenskemu ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

DRU20150503BOBO152 Necenzurirano

Nova napaka sodišča: obsojeni bankirji so se ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Magazin

Avstralec od zapravljivih politikov zahteval, naj plačajo za počitnice njegovih otrok

Deli na:
Avstralec od zapravljivih politikov zahteval, naj plačajo za počitnice njegovih otrok

Foto: gofundme.com

Oče treh otrok iz Avstralije je v znak protesta nad prekomernim zapravljanjem davkoplačevalskega denarja politikov za luksuzne dopuste svojih družin in otrok ustvaril spletni projekt "Prosim plačajte za počitnice mojih otrok". Javnost je projekt množično podprla.

Avstralec Stephen Callaghan je preko spletne platforme za množično financiranje začel protestno zahtevati finančno pomoč politikov pri organiziranju dopusta za svoje otroke. S tem je izpostavil zahtevo po enakih možnostih in pravici vseh otrok do počitnic, ne glede na njihov družbeni status.

Njegovo nezadovoljstvo nad počitnikovanjem politikov se je začelo z novico, da je tedanja predsednica avstralskega parlamenta Browyn Bishop za kratko potovanje uporabila helikopter in s tem zapravila kar 5000 avstralskih dolarjev (približno 3200 evrov).

Javnost je svoje nezadovoljstvo nad politiki izrazila z množično podporo avstralskemu očetu. Čeprav Callaghan na spletni strani ni prosil za donacije s strani javnosti, je pridobil več kot 6000 avstralskih dolarjev (skoraj 4000 evrov) in s tem presegel zastavljen cilj. Preko družbeno omrežja se je Callaghan zahvalil donatorjem in projekt označil kot sramoto za vsakega avstralskega politika.

Projekt je po besedah Callaghana povezal vse, ki so nezadovoljni s prekomerno potrošnjo davkoplačevalskega denarja politikov za drage počitnice svojih družin. Med drugim je sicer izpostavil, da bo več kot polovico pridobljenega denarja podaril dobrodelni organizaciji, ki skrbi za dobrobit otrok iz revnih družin, da bi s tem vzpodbudil solidarnost.