favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Argentince je strah, da bo Messi obrnil hrbet reprezentanci

Deli na:
Argentince je strah, da bo Messi obrnil hrbet reprezentanci

Foto: Reuters

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi je po porazu v finalu južnoameriškega prvenstva proti gostitelju Čilu dobesedno izginil iz javnosti, kar je v njegovi domovini sprožilo ugibanja o njegovi reprezentančni prihodnosti. Nekateri celo menijo, da si bo vzel premor.

To naj bi storil zaradi kritik, da je v reprezentanci pokazal bistveno manj kot v dresu Barcelone. Podobno je bilo že lani, ko je Nemčija v finalu svetovnega prvenstva v Braziliji ugnala Argentino. Prvič je sedaj 28-letni Messi mednarodni poraz na pomembnem turnirju doživel leta 2007, ko je njegova reprezentanca izgubila v finalu južnoameriškega prvenstva - s 3:0 jo je odpravila Brazilija.

"Nič ni hujšega v nogometu kot poraz v finalu. Nisem pa več želel odlašati in sedaj se zahvaljujem vsem, ki so nas podpirali in so z nami tudi v teh težkih trenutkih," se je Messi prvič po porazu v Čilu oglasil prek svojega Facebooka. Zavetje je našel, kot običajno ob nogometnih premorih, v svojem rojstnem mestu Rosario.

Argentina reprezentančnega nogometnega naslova ni osvojila že 22 let, nekateri argentinski mediji pa namigujejo, da naj bi Messi po zaporednih finalnih porazih in plazu kritik, ki se je vsul nanj in na nekatere druge argentinske zvezdnike, vsaj za nekaj časa prekinil reprezentančno pot. Večina pa si tega ne želi in upa, da bo ostal z ekipo.

"Nekateri ga kritizirajo, ker ne poje državne himne. Vedno se najde kaj, da se spravijo nanj. Prišel bo dan, ko bo imel ta fant vsega dovolj in ne bo več želel igrati za državno ekipo," je menil nekdanji argentinski reprezentant Matias Almeyda, sedaj trener Banfielda.

Messi ima že sedaj več golov kot druga argentinska nogometna ikona Diego Maradona, ki pa je osvojil naslov svetovnega prvaka leta 1986. Zato se je na socialnih omrežjih pojavila enačba: "Maradona = Messi in Javier Mascherano". Messi bo imel novo priložnost za osvojitev pokala na SP leta 2018 v Rusiji, ko bo imel 31 let.