Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anže Kopitar ob vrnitvi v reprezentanco: Ta ekipa je igrala na polno in je na ledu pustila vse

Deli na:
Anže Kopitar ob vrnitvi v reprezentanco: Ta ekipa je igrala na polno in je na ledu pustila vse

Foto: alesfevzer.com

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar bo po treh letih premora spet oblekel dres reprezentance. Soigralcem bo pomagal na bližnjem svetovnem prvenstvu divizije I v Kazahstanu, prvič pa se jim je na treningih pridružil včeraj na Bledu.

Kopitar je v domovino po hitrem koncu klubske sezone - njegovi kralji so v ligi NHL ostali brez končnice - vrnil v četrtek, danes je bil že na ledu blejske dvorane, kjer imajo pripravljalno središče slovenski hokejisti.

Pred odločilnimi dnevi za Slovenijo - pred SP je za zadnji del priprav selektor Ivo Jan načrtoval še dve tekmi z Italijo - je danes opravil prva treninga, potem pa strnil prve vtise na novinarski konferenci.

"Kot vedno je dober občutek priti v garderobo in med fante. Kar nekaj jih letos sicer manjka, a se že veselim priprav in seveda tudi svetovnega prvenstva," je za začetek dejal Kopitar.

"Glede na to, da sezona ni bila rožnata, oziroma daleč od tega, se je odprla tudi možnost, da pridem v reprezentanco. Zadnji teden sem premleval, kakšna bo časovna usklajenost, na koncu pa sem se odločil, da bom igral. Na koncu je bil še pogovor s športnim direktorjem, a to je steklo zelo gladko. Ni bilo težav," je o pridružitvi slovenski ekipi dejal Kopitar.


"Vem, da se od mene veliko pričakuje, zase pa imam še višja pričakovanja. Vemo, da hokej igra 20 igralcev, mislim, da samo enega izpostavljati, pa naj bom to jaz ali kdo drug, nima smisla. Moramo imeti ekipni duh, ki nas je že popeljal v skupino A in na olimpijske igre. Se pa zavedam, da bom eden od nosilcev igre," o pričakovanjih pred Kazahstanom pravi Kopitar.

Najverjetneje bo zaigral v napadu z Robertom Saboličem (danes je reprezentanco doletela nova slaba novica o odpovedi zaradi poškodbe, saj ne bo mogel igrati niti njegov standardni soigralec Rok Tičar) in Žigo Pancetom.

"Res je, da že lep čas nisem igral v tej skupini. Nazadnje doma, ampak od takrat je minilo nekaj časa, zamenjal se je format tekmovanja. Vsaka reprezentanca je močnejša, kot je bila takrat. Na tak turnir bo treba startati na polno, tako kot na vsakega, prva tekma bo že zelo pomembna," je o igranju v drugoligaški konkurenci dejal Kopitar.

Ne glede na to, da ne bo v najmočnejši postavi, pa meni, da igralci za Slovenijo vedno dajo od sebe vse. "Ta ekipa je igrala na polno in je na ledu pustila vse. V značaj ekipe nihče nikoli ni dvomil, če pa bo to zadostovalo, pa bomo še videli," o pričakovanjih na SP pravi Kopitar in dodaja, da bo povsem zadovoljen samo z uvrstitvijo med elito: "A vsaka reprezentanca ima možnost napredovanja, veliko bo odvisno od dnevne forme in sreče."

Z navajanjem na delo zanj novega selektorja Iva Jana ne bo imel težav, meni Kopitar, nenazadnje sta na začetku njegove kariere nekaj časa skupaj tudi igrala. "Način igre se ne razlikuje tako zelo od prejšnjih selektorjev. Kar se sistema tiče, ne bo nobenih težav. Po treningu smo vse skupaj pogledali in se pogovorili, imamo še en teden časa, da to razvijemo."