Revija Reporter
Magazin

Anita Gošte v Estradi: Neda Ukraden in 100 tisoč evrov za stih pesmi Zora je

A. S.
604

23. okt. 2024 6:00

Deli na:

Anita je dobila televizijsko oddajo, v kateri vam bo pripovedovala zgodbe z estrade. Vsak četrtek ob 8.h zjutraj!

Sašo Švigelj

Priljubljena voditeljica in glasbena urednica Anita Gošte je končno dobila televizijsko oddajo! Estrada - Morje zgodb z Anito Gošte.

V oddaji vas bo presenečala s prav posebnimi zgodbami iz estrade, ki jih zagotovo še niste poznali. Nam je za tale pogovor zaupala kar dve zanimivi zgodbi o Nedi Ukraden, ki ju zares nismo še nikoli slišali. Zato se vam splača usesti pred ekran ob četrtkih ob 8.00, ko se bo Anita pridružila jutranjim voditeljem na Aktualu in iz svojega morja znanja in izkušenj z ljudmi iz glasbenega sveta delil ogromno ekskluzivnih in lepih zgodb!

Anita, končno vas bomo videli na televiziji! Kako dolgo ste se upirali?

Hvala za lepo uvodno poved. Drži, da sem zelo radijski človek, ampak spomladi, ko sem se dvakrat na teden priložnostno pridružila voditeljem na programu, sem se odlično počutila tudi v televizijskem studiu. Prepričana sem, da je k temu pripomogla krasna ekipa ljudi in zato res prijazna klima v studiu, dolgih prepričevanj torej ni bilo.

Tudi Aktualovo galamo z vami in Deanom bi radi gledali, sploh Deana, kako skače v studiu in maha z rokami!

Draga čudovita Alenka, tu pa nastopite vi, ki imate vedno izjemno moč v interakciji z ljudmi. Prosim, prepričajte Deana! (smeh)

Kakšne skrivnosti z estrade nam boste razkrivali?

Vedno sem bila mnenja, da mora biti radijec (televizijec) razgledan, širok človek. Ni mi do tega, da prodajam bučke, zato je nova rubrika vsebinska. Temelji na znanju in predvsem izkušnjah z estrade iz prve roke. Podnaslov oddaje je Morje zgodb z Anito Gošte in prav ta podnaslov mi je ljubši, ker ga čuti moja duša.

Nam lahko zaupate eno od skrivnosti z estrade?

V pričakovanju druge oddaje vam lahko že povem, da je prva oddaja temeljila na osebni izkaznici Nede Ukraden, na pesmi Zora je. Prvotno naj bi se imenovala Jovane, zora je, besedilopiska pa je samo za stih "suza je iz oka kanula" dobila več kot 100.000 evrov. Tista bolj "rumena" informacija pa je, da se bo Neda za gostovanje na Aktualu uredila čisto sama, hčerka Jelena ima v Beogradu lepotni salon in mama Neda je dobila odlična navodila. (smeh)

Oddaja bo jutranja, ob 8. uri. Vam zgodnje vstajanje povzroča kaj težav, ste jutranji ali večerni tip?

Včasih sem bila večerni tip, ob majhnem otročku pa pravzaprav lahko postaneš katerikoli tip. (smeh) Nimam težav z vstajanjem, le pojavi se skrb, da budilka slučajno ne bi zvonila, zato vsake toliko pogledam na uro.

Kaj pa na vašo službo na Aktualu pravi vaš sinko Oliver? Kako se zmenita?

Oliver je še premajhen, da bi mi kaj povedal, sem se pa odločila, da nikoli ne bom "ušla" od njega naskrivaj, zaupanje mi veliko pomeni. Četudi mu je kdaj težko in joka, se vedno lepo poslovim, naj bo vrtec ali dom.

Kako je popestril vaše življenje?

To je res življenje prej in potem. Moje življenje je popestril na sto načinov. Jutra, ko se zbujava skupaj, so sploh pestra, zabavna. Nor je na glasbo, ves čas igra kitaro, saksofon, mini klaviaturice, flavto, melodiko ali poprime za mikrofon. Če pa ta ne bo šel po maminih stopinjah ... (smeh)

Anita, zaupajte nam en trač o vas, saj ste tudi vi estrada!

Draga Alenka, to ste me pa prav nasmejali, vedno znate s sogovornikom. (smeh) Nazadnje, kar sem zasledila, je bil trač na nekem javnem forumu o moji nosečnosti, predvsem o moji starosti. Ni bilo lepo, sem kar zaprla stran. Sicer pa se mi zdi, da o meni ni nekih (negativnih) tračev, ker tudi sama beseda ne vibrira z mano. Naj živi mir v duši (in na papirju)! (smeh)