Revija Reporter
Magazin

Ob deseti obletnici bosta gostila Jana Plestenjaka

A. S.

11. okt. 2024 6:00

Deli na:

Dean Windish in Anita Gošte

Luka Švigelj

V Vip showu pri Klemnu Bunderli in Žani Vidmar sta bila gosta Dean Windisch in Anita Gošte, ki že deset let vodita radijsko oddajo Galama.

Dean je pompozno najavil njuno oddajo, tako, da je prebudil pol Slovenije. Potem pa je Anita pojasnila zgodbo, kako je prišlo do njunega sodelovanja. Anita najprej ni privolila v sodelovanje, zaradi strahospoštovanja do Deana, ki so ga oboževali vsi njeni sošolci v gimnaziji. Direktor radia Igor Škerlak ji je rekel, naj poskusi s tremi oddajami, potem pa naj se odloči, in Anita je ostala deset let.

Z Deanom sta dober, odgovoren par, nihče od njiju nikoli ne zamudi, tudi, če so na cestah zastoji. Želita si, da bi bila oddaja dolga tri ure namesto dosedanjih dveh in da bi za Silvestrovo spet razveseljevala poslušalce v XXL Galami. Očitno še nimata dovolj in poslušalci tudi ne.

Deset let Aktualove Galame

Luka Švigelj

Ob deseti obletnici bosta gostila Jana Plestenjaka, ki bo prekinil skoraj enoletni medijski molk, da bo prišel v oddajo predpremierno predstavit prvi duet z Miranom Rudanom A si a nisi. Miran bo prav tako gost Galame, saj je bila njegova pesem Na nebo, največkrat zaželena in predvajana skladba v Galami v teh desetih letih.

Miran je bil tudi gost v jutranji oddaji in je kljub neogretim glasilkam zapel priljubljeno pesem v visokih tonih. Zahvalil se je Deanu in Aniti, saj se je v Galami veliko naučil in dobil dva prijatelja, Deana in Anito. Dean je tudi »kriv« za uspešnico Na nebo.

Mirči, kot ga kličeta voditelja Galame, in Jan Plestenjak, bosta tudi gosta jubilejne Galame in bosta v petek, 11. oktobra, predpremierno, prvič v Sloveniji, predstavila duet A si a nisi.

Pesem se bo teden pred uradno premiero vrtela na Aktualu. Dean in Anita sta ob desetem rojstnem dnevu dobila tudi zasluženo čokoladno torto. Kako lepo se včasih povežejo stvari in kako lepo jih je obeležiti in praznovati. Naj živi Galama, še na mnoga leta!