Revija Reporter
Magazin

Radijski fenomen: skupaj sta pregalamila zadnjih 10 let življenja!

A. S.
283

10. okt. 2024 6:00

Deli na:

Ne zamudite praznične Galame ta petek! Bo prav posebna! Prideta Miran in Jan!

Luka Švigelj

Deanu Windischu in Aniti Gošte, ki oddajo Aktualova galama vodita že od vsega začetka, so pred desetimi leti pripisali samo tri skupne Galame. Kako so se zmotili!

Dean in Anita složno in uspešno sodelujeta še danes. Vmes se jima je zgodilo že marsikaj, a se ne dasta. V praznični oddaji v petek, 11.oktobra bosta gostila Mirana Rudana, katerega uspešnico Na nebo so si teh desetih letih poslušalci zaželeli največkrat. Prišel pa bo tudi Jan Plestenjak, prekinil medijski molk, ker sta z Rudanom ušpičila duet, ki se mu seveda obeta, da bo postal uspešnica. Duet bosta v oddaji predstavila predpremierno, ekskluzivno, pred vsemi drugimi mediji. Torej nujno poslušat jubilejno Aktualovo galamo, ta petek ob 18.00!

Zakaj sta na začetku vajinega sodelovanja mislila, da bo vajino druženje trajalo samo nekaj tednov?

Dean: "To je mislila Anita. Jaz sem si jo za sovoditeljico izbral zaradi lastnosti oz. kvalitet, ki jih je imela."

Anita: "Do Deana sem imela neko strahospoštovanje. Bila sem preprosto in skromno vaško dekle, moji sošolci v ljubljanski gimnaziji pa so oboževali Deana. Poslušali so ga med odmori in hodili na koncerte DeeJayTime. Meni se je vse to zdelo preveč "mestno" in nisem bila prepričana, da sem njegov pravi izbor."

Kaj je potem odločilo oziroma prevladalo, da sta vendarle ostala skupaj in da skupaj vodita oddajo že deset let?

Dean: "Zagotovo odzivi poslušalcev, s katerimi smo postali že pravi prijatelji in naju nagovarjajo z imenom."

Anita: "Se strinjam. Podpora vodstva in topli ter številni odzivi poslušalcev."

Kaj vse se vama je zgodilo v teh desetih letih v zasebnem življenju? Anita, vi ste dobili Oliverja, kaj vse je dobil Dean?

Dean: "V zadnjem obdobju je Anita dobila sina Oliverja, jaz pa hčerko študentko."

Naj se vsak od vaju spomni enega zelo lepega dogodka v studiu v teh letih, med ustvarjanjem oddaje Galama.

Dean: "Mislim, da se oba strinjava, da bova izpostavila silvestrsko Galamo XXL. Prve ne pozabiš nikoli, najdaljše, ki je trajala 24 ur, pa tudi ne. Ta medsebojna motivacija skupaj s poslušalci je vedno nekaj izjemnega."

Anita: "In če greva še v mobilni studio, nikoli ne bova pozabila Galam iz Stožic in še posebej Galame v hrvaških Vodicah, ko smo studio imeli kar na obali, na "rivi". Pa ko sva šla čestitat Marku Škugorju za rojstni dan in smo studio postavili na skrivaj pred njegovo hišo ..."

Imata kakšna skupna veselja, zanimanja? Sta si v čem podobna ali se zelo razlikujeta?

Dean: "Oba živiva glasbo in pristen stik s poslušalci, oba sva študirana, a preprosta človeka."

Anita: "Tiste razlike so pa zato, da se dopolnjujeva. " (smeh)

Dean, kaj vam je všeč pri Aniti?

Dean: "Za sovoditejico sem jo izbral, ker je zvesta, srčna, zanesljiva in iznajdljiva."

Anita, kaj vam je všeč pri Deanu? Nekaj njegovih dobrih lastnosti.

Anita: "Všeč mi je, da je hiter, učinkovit, srčen, duhovit in da vedno na vse gleda pozitivno."

Kaj skušata dati poslušalcem Galame?

Dean: "Glede na to, da je Galama ob petkih zvečer, želiva z Galamovci zagotovo odložiti nahrbtnik tedenskih skrbi in se prepustiti radostnim mislim vikenda."

Anita: "V teh desetih letih smo skupaj v vseh življenjskih dogodkih in razpoloženjih, zato sva njihova petkova rama za tolažbo in žur."

Anita, ob petkih zvečer se kar od daleč pripeljete v Ljubljano, vam je to kdaj odveč? Kdo pazi sinka?

Anita: "Trojane niti niso tako daleč in še avtocesta v tem času je pretočna. Rada se vozim, tudi na Galamo, je pa moj Oliver zelo navezan name in vedno se posloviva s kakšno solzico na licu. Med Galamo pa nanj pazijo kar vsi skupaj - moji starši, partner, sestra in tri nečakinje. Torej je tudi doma galama ... " (smeh)

Dean, tudi vi preživite precej časa na Aktualu, ob tem, da imate še eno bolj "resno" službo, pa še en radio, radio Salomon in družino. Kako usklajujete vse te obveznosti?

Anita: "Tako dobro ga poznam, da bo zdaj zagotovo rekel 'Z lahkoto!'"(smeh)

Dean: "Z lahkoto!" (smeh)

Anita je bila najprej proti, zdaj pa sta z Deanom skupaj v oddaji že deset let!!!

Luka Švigelj

Se družita tudi zunaj delovnih obveznosti ali za to enostavno nimata časa? Hodita na primer skupaj na morje, z družinama?

Dean: "Kdo bo pa vodil Galamo?" Glede tega sva že takoj na začetku sklenila dogovor, da bo nekdo od naju vedno v studiu."

Anita: "Veliko sva se v preteklosti družila že v službi in na službenih terenih, zagotovo pa ne bova prelomila obljube, da bi bila oddaja brez obeh. Vsa ta leta sva gradila prav na kontinuiteti druženja z Galamovci, ker jih spoštujeva in imava rada."

Kaj si želita ob deseti obletnici oddaje? Da bi še trajalo?

Dean: "Ja, da bi se trajalo. Želiva si daljše Galame!" (smeh)

Anita: "Se strinjam, odziv je večji od dolžine oddaje! " (smeh)

Se bo dogajalo kaj posebnega ob tem jubileju, bosta povabila kakšnega posebnega glasbenega gosta?

Dean: "Dobila sva čast gostovati v jutranjem programu Aktuala, v televizijskem studiu. Menda naju čaka kar nekaj presenečenj."

Anita: "Na Aktualu bo praznovanju Galame namenjen tudi kar ves rojstnodnevni petek, v sami oddaji pa nam ekskluzivno in premierno predstavita svoj duet Miran Rudan in Jan Plestenjak."

Dean: "Med oddajo bomo vrteli glasbene uspešnice, stare 10 let, predvsem pa bodo imeli glavno besedo tudi Galamovci in Galamovke!!"

In kaj lepega želita vsem vajinim zvestim poslušalcem?

Dean: "Da so zdravi in tako srčni, prisrčni."

Anita: "Hvaležna sva za privilegij, da smo skupaj pregalamili teh 10 let življenja. Tudi jaz jim želim zdravja in objema sreče z najbližjimi. Včasih sva njihov najbližji prav midva in zato njim pošiljam še toplejši objem."