poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

gorski-karabah, izseljevanje Svet24.si

Foto: Eksodus Armencev iz Gorskega Karabaha, čez ...

Uroš Brežan Necenzurirano

Dajejo posel samemu sebi – država pa jih za to ...

franc rode bobo Reporter.si

Moralni bankrot slovenske Cerkve: cerkveno elito ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

vlasta Njena.si

Pomirjena Vlasta: Njena duša in srce sta polna

maribor viole dw Ekipa24.si

Kaj so Viole na zagovoru pred tekmo povedale ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Američana rešili po dveh mesecih na morju

Deli na:
Američana rešili po dveh mesecih na morju

Foto: Reuters

Američan, ki so ga po nesreči na morju pred več kot dvema mesecema razglasili za pogrešanega, je preživel 66 dni na razbitini svoje jadrnice, rešila pa ga je ladja, ki je priplula mimo, je sporočila ameriška obalna straža. 37-letni Louis Jordan je pojasnil, da je preživel zato, ker je jedel ribe, ki jih je ujel z golimi rokami, in pil deževnico.

37-letnik, ki ni imel veliko izkušenj z jadranjem, je z jadrnico odšel ribarit. Iz še neznanega razloga ga je odneslo na odprto morje, kjer je doživel brodolom.

Moškega na razbitini jadrnice je okoli 322 kilometrov pred obalo Severne Karoline opazila posadka tankerja Houston Express in ga rešila. Nato so ga s helikopterjem ameriške obalne straže prepeljali v bolnišnico v Norfolku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Oče brodolomca Frank Jordan je za ameriško televizijsko mrežo CNN dejal, da ne ve vzroka za brodolom jadrnice. Dodal je, da je bil vseskozi prepričan, da bodo njegovega sina našli živega, čeprav ni bil izkušen jadralec. Po poročanju ameriških medijev se je jadrnica prevrnila, 37-letnika pa so našli na vrhu prevrnjenega plovila.