nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Skupina Gadi Njena.si

Slovenska glasbenika osvojila Triglav

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Američana rešili po dveh mesecih na morju

Deli na:
Američana rešili po dveh mesecih na morju

Foto: Reuters

Američan, ki so ga po nesreči na morju pred več kot dvema mesecema razglasili za pogrešanega, je preživel 66 dni na razbitini svoje jadrnice, rešila pa ga je ladja, ki je priplula mimo, je sporočila ameriška obalna straža. 37-letni Louis Jordan je pojasnil, da je preživel zato, ker je jedel ribe, ki jih je ujel z golimi rokami, in pil deževnico.

37-letnik, ki ni imel veliko izkušenj z jadranjem, je z jadrnico odšel ribarit. Iz še neznanega razloga ga je odneslo na odprto morje, kjer je doživel brodolom.

Moškega na razbitini jadrnice je okoli 322 kilometrov pred obalo Severne Karoline opazila posadka tankerja Houston Express in ga rešila. Nato so ga s helikopterjem ameriške obalne straže prepeljali v bolnišnico v Norfolku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Oče brodolomca Frank Jordan je za ameriško televizijsko mrežo CNN dejal, da ne ve vzroka za brodolom jadrnice. Dodal je, da je bil vseskozi prepričan, da bodo njegovega sina našli živega, čeprav ni bil izkušen jadralec. Po poročanju ameriških medijev se je jadrnica prevrnila, 37-letnika pa so našli na vrhu prevrnjenega plovila.