kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Svet

Dva papeža: Benedikt se je vrnil v Vatikan

Deli na:
Dva papeža: Benedikt se je vrnil v Vatikan

Foto: Reuters

Upokojeni papež Benedikt XVI. se je danes, po dveh mesecih v papeški poletni rezidenci v Castel Gandolfu, vrnil v Vatikan. Tam ga je v samostanu, v katerem bo odslej živel, sprejel njegov naslednik, papež Frančišek.

Ob pristanku s helikopterjem sta mu na pristajalni ploščadi dobrodošlico najprej izrekla vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone in vodja kardinalskega zbora Angelo Sodano. V samostanu Matere Cerkve (Mater Ecclesiae) ga je nato pričakal tudi Frančišek, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Njuno današnje srečanje je drugo po začetku Frančiškovega pontifikata. Novi papež je namreč svojega predhodnika že 23. marca obiskal v Castel Gandolfu.

86-letni Benedikt XVI. se je po svojem odstopu konec februarja umaknil v papeško poletno rezidenco v Castel Gandolfu v bližini Rima. Po njegovi vrnitvi bosta prvič v zgodovini v Vatikanu živela aktualni in nekdanji papež.

Samostanu Matere Cerkve se nahaja le nekaj sto metrov od rezidence papeža Frančiška. V samostanu bo nekdanji papež živel s svojim zasebnim tajnikom, škofom Georgom Gänsweinom, in štirimi redovnicami, ki bodo vodile gospodinjstvo.

Samostan, ki velja za oazo miru v srcu Vatikana, so v njegovo rezidenco začeli preurejati po odstopu konec februarja. V samostanu so pripravili tudi sobo za goste za Ratzingerjevega brata Georga.

"Benedikt je vesel, da se je vrnil," je za medije povedal predstavnik Vatikana Federico Lombardi. Kot je dodal, pa je odvisno od njega, kako si bo v Vatikanu uredil življenje.

Papež Frančišek medtem zaenkrat še vedno živi v domu Svete Marte, datuma selitve v apostolsko palačo po Lombardijevih besedah še ni določen.

Loading...