kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Amazon ponuja serijo Mi, otroci s postaje Zoo

Deli na:
Amazon ponuja serijo Mi, otroci s postaje Zoo

Igralska ekipa serije Mi, otroci s postaje Zoo - Foto: Amazon

Po izidu kultne knjige Mi, otroci s postaje Zoo leta 1978 in uspešnem filmu, ki ga je leta 1981 posnel nemški režiser Uli Edel, je zdaj pod okriljem Amazona zaživela še televizijska serija. Življenje najstnice Christiane Felscherinow v Berlinu v 70. letih ter njeno odvisnost od drog predstavlja sodobna serija z osmimi epizodami.

Ustvarjalcev nove serije, ki so jo snemali v Pragi in Berlinu, ni toliko zanimalo vzdušje prvotnega filma kot univerzalno sporočilo mladih, ki iščejo svoje mesto v svetu. "To je naša interpretacija tega, kar so Christiane in njeni prijatelji doživeli v svojem času," je besede režiserja serije Philippa Kadelbacha povzel britanski časnik The Guardian.

V glavni vlogi Christiane v nadaljevanki igra 22-letna avstralska igralka Jana McKinnon, ki, kot je povedala, še ni srečala Christiane Felscherinow, ki še vedno živi v Berlinu, si je pa prebrala njeno avtobiografsko knjigo Mi, otroci s postaje Zoo, v kateri opisuje pretresljivo življenje najstniških narkomanov v Berlinu. Posvetovala pa se je tudi z novinarjema iz Stern magazina, ki sta z njo opravila intervjuje za knjigo, kot tudi s strokovnjaki s področja zdravljenja odvisnosti, piše Guardian.

V seriji poleg Jane McKinnon v vlogi Christiane igrajo še Michelangelo Fortuzzi kot Benno, Lena Urzendowsky kot Stella, Bruno Alexander kot Michi, Jeremias Meyer kot Axel in Lea Drinda kot Babsi.