sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

Dejan Dups Svet24.si

Smrt 24-letnega Dejana, ki so ga našli v jami, ...

mandarine Reporter.si

Prodajajo nam nevarno hrano (3.): turške ...

policijska ura, slovenija, ljubljana Svet24.si

Slovenci že več kot štiri mesece pod policijsko...

20200911-01024175 Necenzurirano

Vaših deset tisoče evrov za vojno proti ...

01_4 Odkrito.si

Poroka z mrtvecem? Ja, tudi to obstaja!

03_Svetlana_Cigoj Njena.si

Plesalka Svetlana Cigoj je drugič noseča

Magazin

Amazon ponuja serijo Mi, otroci s postaje Zoo

Deli na:
Amazon ponuja serijo Mi, otroci s postaje Zoo

Igralska ekipa serije Mi, otroci s postaje Zoo - Foto: Amazon

Po izidu kultne knjige Mi, otroci s postaje Zoo leta 1978 in uspešnem filmu, ki ga je leta 1981 posnel nemški režiser Uli Edel, je zdaj pod okriljem Amazona zaživela še televizijska serija. Življenje najstnice Christiane Felscherinow v Berlinu v 70. letih ter njeno odvisnost od drog predstavlja sodobna serija z osmimi epizodami.

Ustvarjalcev nove serije, ki so jo snemali v Pragi in Berlinu, ni toliko zanimalo vzdušje prvotnega filma kot univerzalno sporočilo mladih, ki iščejo svoje mesto v svetu. "To je naša interpretacija tega, kar so Christiane in njeni prijatelji doživeli v svojem času," je besede režiserja serije Philippa Kadelbacha povzel britanski časnik The Guardian.

V glavni vlogi Christiane v nadaljevanki igra 22-letna avstralska igralka Jana McKinnon, ki, kot je povedala, še ni srečala Christiane Felscherinow, ki še vedno živi v Berlinu, si je pa prebrala njeno avtobiografsko knjigo Mi, otroci s postaje Zoo, v kateri opisuje pretresljivo življenje najstniških narkomanov v Berlinu. Posvetovala pa se je tudi z novinarjema iz Stern magazina, ki sta z njo opravila intervjuje za knjigo, kot tudi s strokovnjaki s področja zdravljenja odvisnosti, piše Guardian.

V seriji poleg Jane McKinnon v vlogi Christiane igrajo še Michelangelo Fortuzzi kot Benno, Lena Urzendowsky kot Stella, Bruno Alexander kot Michi, Jeremias Meyer kot Axel in Lea Drinda kot Babsi.

Loading...