Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Četrtošolci in petošolci bodo lahko smučali brezplačno

Deli na:
Četrtošolci in petošolci bodo lahko smučali brezplačno

Od leta 2014, odkar živi akcija Šolar na smuči, so brezplačen smučarski dan omogočili skoraj 12.000 učencem - Foto: osebni arhiv

Učenci četrtih in petih razredov osnovnih šol bodo med 20. in 24. januarjem lahko brezplačno smučali na Krvavcu, Rogli, Mariborskem Pohorju in Cerknem. Akcijo Šolar na smuči bodo smučarski centri skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport RS Planica in policijo letos izpeljali šesto leto zapored.

Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter pred prihajajočimi zimskimi počitnicami osvojijo pravila varnosti na smučiščih, so zapisali v sporočilu za javnost v Smučarski zvezi Slovenije. Opažajo, da smuča vse manj otrok, zato želijo z akcijo četrtošolcem in petošolcem omogočiti brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo ter jim s tem približati smučanje. Z akcijo tako počasi obračajo trend vse manjšega števila smučarjev med mladimi.

Od leta 2014, odkar živi akcija Šolar na smuči, so brezplačen smučarski dan omogočili skoraj 12.000 učencem. Več kot polovica jih je ob tem na smuči stopila prvič. Tudi letos tako na petih smučiščih pričakujejo okrog 3000 mladih smučarjev.



Vodja projekta Šolar na smuči Uroš Zupan je za STA dejal, da je namen akcije tudi približati smučanje otrokom, ki si ga sicer ne morejo privoščiti oz. zaradi milejših zim in posledično nedelovanja manjših lokalnih smučišč ali drugih razlogov ne stopijo na smuči. Hkrati pa s takimi projekti mlade navdušijo za smučanje in s tem poskrbijo za podmladek na smučiščih. Akcije, kot je ta na Krvavcu, obisk povečajo za približno 50 odstotkov, je dejal Zupan.

Akcija šolar na smuči se bo uradno začela danes na Krvavcu. Na otvoritvenem dogodku Šolar na smuči - open bodo na Krvavcu vsem otrokom do 15. leta ves dan omogočili brezplačno smučanje, 300 otrokom pa tudi šolo smučanja. Po koncu smučanja bo otroke na Plaži Krvavec zabaval raper Zlatko. Dogodka ob začetku akcije se bo udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Častni pokrovitelj akcije pa je predsednik republike Borut Pahor.