sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Naslednje leto spet pridemo! Tako veselo je bilo na Aktualovem koncertu za 16. rojstni dan (FOTO)

Deli na:
Naslednje leto spet pridemo! Tako veselo je bilo na Aktualovem koncertu za 16. rojstni dan (FOTO)

Aktualov 16. rojstni dan - Foto: Anže Krže/Wakeup Production

»Naslednje leto spet pridemo!« je bil stavek, ki smo ga najbolj pogosto slišali na Aktualovem koncertu za 16.rojstni dan, v veliki dvorani Arene Stožice, kamor je prišlo počastit obletnico njihovega najljubšega radia kar 8.000 ljudi. Vsi so bili dobre volje, glasbeni gostje in voditelji pa so to dobro voljo samo še stopnjevali, do vrelišča.

Poleg napovedanih gostov seveda ni šlo brez presenečenj, eno od teh je bil koroški glasbenik Luka Basi, ki je razvnel predvsem ženski del občinstva, no, pa seveda tudi moški del. Drugo veliko presenečenje večera pa je bil legendarni Štajerec Alfi Nipič, ki je dokazal, da so leta zanj samo številka in je vso dvorano Stožic spravil v totalno evforijo. Alfi pač zna. In seveda na prireditvi malo pred Silvestrovim ne sme manjkati njegova Silvestrski poljub. In ni manjkala. In občinstvo se mu je zahvalilo z gromkim aplavzom.

Foto: Anže Krže - Rudi Siger je "ogreval" publiko pred in "ohlajal" po koncertu. Tako kot se spodobi za velik koncert.

Pa pojdimo po vrsti. Prvič se je zgodilo, da je publiko v dvorani nekdo »ogreval«. In to ni bil nihče drugi kot naš Rudi Sieger, izjemno priljubljen voditelj in izjemen oboževalec Dražena Zečića. Tako se občinstvo v dvorani ni dolgočasilo ali izgubilo ritma niti za hip, Rudi jih je ogreval z refreni najbolj priljubljenih hitov, ki se vrtijo na Aktualu, dan in noč.

Foto: Anže Krže - Presenečenje večera: legenda Alfi Nipič. Obiskovalci so noreli.

Klemen Bunderla pa je bil glavni povezovalec večera in tisti, ki je razkrival presenečenje za presenečenjem. Klapa Kampanel je lepo ogrela obiskovalce, prav tako trubadur Goran Karan. Svojevrstna popestritev koncerta je bila edina ženska, ampak z globokim, »moškim« glasom, kot temu pravi ona, Tanja Žagar. S svojo neizmerno energijo je takoj povlekla za sabo množico obiskovalcev, da je skakala in pela v ritmu njenih pesmi.

Foto: Anže Krže - Večni "latino lover" Jan Plestenjak je osvojil publiko.

Za njo je prišel na oder večni Jan Plestenjak. Osvajalce ženskih src. Njegove pesmi so absolutni hiti, vsa dvorana Stožic je prepevala z njim, tudi, ko je zapel Dan ljubezni, ki seveda ni njegova, je pa legendarna.

Foto: Anže Krže - Tanja Žagar ve, kako osvojiti Aktualove zveste poslušalce, z energijo, srčnostjo, plesom, navdušenostjo.

Koncert je zaključil Davor Borno, ki je vse prisotne navdušil z lepo slovenščino, zapel pa je tudi nekaj slovenskih pesmi in obiskovalci so navdušeno peli z njim. Ob njegovem prepevanju so začeli v dvorani tudi plesati skupinske plese, in lepo je bilo videti gledalce, ki se niso ukvarjali s »selfiji«, ampak so sodelovali, plesali, se spoznavali, zabavali …

Foto: Anže Krže - Eden najbolj priljubljenih Aktualovih glasbenikov, Dražen Zečić Zeko. Od Rudija Siegra je dobil plišastega zajčka.

Tako, da lahko z gotovostjo trdimo, da je bil Aktualov koncert za 16.rojstni dan uspešen, da so bili gledalci, obiskovalci, oboževalci Aktuala zadovoljni, vsak je dobil vsaj enega izvajalca, ki ga ima rajši od vseh drugih, prav vsi pa so bili zadovoljni z vzdušjem, ki je vladalo v dvorani. To vzdušje je bilo pristno, domače, kot bi bili prijatelji, kot bi se vsi poznali med seboj. Pa, saj se poznamo, druži nas ljubezen do glasbe, do glasbenikov, do dobro mislečih ljudi. In do radia Aktual, ki je zdaj tudi televizija.

Se vidimo prihodnje leto!

Foto: Anže Krže - Povezovalec koncerta Klemen Bunderla je bil razpoložen kot vedno. Odlično!