evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

5 nasvetov za varno shranjevanje ključev

Deli na:
5 nasvetov za varno shranjevanje ključev

Kolikokrat ste že iskali svoje ključe in si zaželeli, da bi jih imeli bolje organizirane ali nekje vedno varno shranjene? Izguba ali kraja ključev ni le neprijetna, ampak lahko privede tudi do resnih varnostnih težav.

V nadaljevanju preverite pet preprostih, a učinkovitih nasvetov, kako svoje ključe vedno imeti na varnem mestu in kam se po potrebi obrniti za izdelavo ključev!

1) Shranjevanje na varnem mestu

"Varno mesto" za shranjevanje ključev ni zgolj prostor, kjer ključi ne bodo vidni ali lahko dostopni, temveč mora biti tudi dovolj varno, da prepreči morebitno krajo ali nenamerno izgubo. Ta prostor so lahko:

Zaklenjeni predali ali omarice - za shranjevanje so idealni predali ali omarice, ki se zaklepajo. To je še posebej priročno, če imate doma otroke ali pogosto gostite. Predali pod ključem so tudi odlična rešitev za tiste, ki živijo v deljenih stanovanjih ali študentskih domovih.

Skriti sefi - za dodatno varnost lahko investirate v majhen sef, ki je lahko skrit na varnem mestu v vašem domu, na primer za sliko ali knjižno omaro.  

Skrivna mesta - čeprav se mnogi odločajo za "skrivna mesta" , običajno pod pragom ali nad vratnim okvirom, so ta mesta pogosto prva, ki jih preverijo vlomilci. Namesto tega razmislite o manj očitnih in izvirnih lokacijah, ki jih nepridipravi ne bi zlahka našli ali dostopali do njih.

Izven doma - če potrebujete rezervni ključ na dosegu roke, ko niste doma, razmislite o shranjevanju ključa pri zaupanja vredni osebi, recimo pri sosedu ali bližnjemu sorodniku. Izdelava ključev za rezervo in njihova hramba pri bližnjih osebah je odličen način za zagotavljanje, da boste vedno imeli dostop, ko bo to potrebno.

Izdelajte ključe za rezervo in jih hranite pri vsaj dveh zaupanja vrednih osebah.

Ko najdete primerno mesto za shranjevanje ključev, ne pozabite redno preverjati, ali so le-ti na svojem mestu in ali je sistem shranjevanja še vedno varen.

2) Ključev ne delite z neznanci

Čeprav se to morda sliši samoumevno, je pomembno, da dobro premislite, komu svoje rezervne ključe zaupate.
Vprašajte se, kako dobro zares poznate svojega soseda.

3) Ključavnico po potrebi zamenjajte

Kdaj ste nazadnje zamenjali ključavnico?

Menjava je še posebej pomembna, če ste ključe izgubili ali če ste se pred kratkim preselili v novo stanovanje oziroma hišo.

Ključavnico je priporočljivo zamenjati v slednjih okoliščinah:

•    Izguba ključev - če jih izgubite, je nova izdelava ključev še najmanjši problem. Nemogoče je namreč vedeti, kdo bi lahko vaše ključe našel in jih potencialno zlorabil.

•    Novi stanovalci - menjava ključavnice omogoča, da prekinete morebiten dostop prejšnjih lastnikov ali najemnikov, zato s tem povečate svojo varnost in seveda tudi zasebnost. To pa zahteva tudi novo izdelavo ključev, saj ob menjavi ključavnice prejšnji ključi postanejo neuporabni.

•    Poškodovane ali zastarele ključavnice - stare ali poškodovane ključavnice lahko postanejo neučinkovite in v njih je lažje vlomiti. Menjava ključavnice tako poveča vašo varnost in ohranja funkcionalnost vašega varnostnega sistema.

•    Po poskusu vloma - ključavnico nujno zamenjajte, če je prišlo do poskusa vloma, tudi če vlomilcu ni uspelo vstopiti. Poskus vloma lahko poškoduje mehanizme ključavnice, zaradi česar je bolj dovzetna za morebitne prihodnje vlome.

•    Uporaba tehnologije - tehnologija ključavnic se nenehno razvija in prinaša nove funkcije, ki lahko izboljšajo varnost. Vse bolj priljubljena izbira so zato pametne ključavnice, ki omogočajo odpiranje vrat z uporabo kod na elektronskih omaricah za shranjevanje klučev, biometričnih podatkov ali z mobilnim telefonom. Tako se izognete problemu izgube ključev in imate boljši nadzor nad tem, kdo lahko vstopi skozi vrata.

4) Dvojno preverjanje pred odhodom

Preprosta navada, ki lahko prepreči mnogo skrbi – preden zapustite dom, vedno dvakrat preverite, ali imate ključe s seboj.

Morda se sliši banalno, a redno preverjanje in rutina vam lahko prihranita čas, nepotreben stres in stroške.

In kam se obrniti, če potrebujete novi ali rezervni ključ?

5) Izdelava ključev pri Ključku

Podjetje Ključek se že več kot 30 let ukvarja z izdelavo ključev vseh vrst in tako zagotavlja hitro ter natančno izdelavo ključev z uporabo vrhunske tehnologije znamke Silca. Specializirani so za izdelavo različnih vrst ključev, od klasičnih do zahtevnejših kodiranih avtomobilskih ključev in ključev za trezorje.

Pri izdelavi avtomobilskih ključev nudijo storitve kopiranja in programiranja kodiranih avtomobilskih ključev, vključno z možnostjo izdelave rezervnih ključev za večino vozil. Storitev izdelave avtomobilskih ključev obsega tako kodiranje kot programiranje transponderjev in daljincev. Ponujajo tudi univerzalne avtomobilske daljince v različnih oblikah in barvah.

Podjetje izpostavlja tudi pomembnost rezervnega kodiranega ključa, saj izguba ali okvara zadnjega ključa lahko privede do visokih stroškov (možna je zamenjava imobilizatorja in dolgo čakanje na dostavo tovarniškega ključa).

Podjetje Ključek tako ostaja na čelu te industrije, saj z inovativnimi rešitvami in široko ponudbo storitev zadovoljujejo potrebe tudi zahtevnejših strank.

Shranjevanje ključev na varnem ni zgolj praktično vprašanje organizacije, ampak predstavlja ključni del zagotavljanja varnosti vašega doma, avtomobila ali poslovnih prostorov. Z upoštevanjem zgoraj navedenih nasvetov boste svoje ključe imeli na varnem in znatno zmanjšali možnost za izgubo ali krajo ter se izognili vnovični izdelavi ključev.