severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

Golob zbodel zaposlene v zdravstvu, ki se "bolj ukvarjajo z drugimi stvarmi"

Deli na:
Golob zbodel zaposlene v zdravstvu, ki se "bolj ukvarjajo z drugimi stvarmi"

Premier Robert Golob - Foto: Vlada RS

Premier Robert Golob se je udeležil delovnega srečanja ministrstva za zdravje o obremenjenosti zdravnikov. Verjame, da so ukrepi za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju ključ do uspeha, je dejal ob robu srečanja v izjavi za medije. Dodal je, da je vlada za ukrepe, ki bodo nagradili zaposlene, ki delajo več, že zagotovila sredstva.

Predstavniki splošnih bolnišnic Novo mesto, Slovenj Gradec in Nova Gorica ter Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so predsedniku vlade Golobu predstavili primere dobrih praks merjenja obremenitev zdravnikov. "Moram reči, da sem bil zelo dobre volje, ko sem videl, koliko truda je vloženo v ukrepe za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju. Verjamem, da je ravno to ključ do uspeha za naprej," je dejal Golob.

Zatrdil je, da se "tudi v času stavke kaže, da je bilo število storitev povečano v primerjavi z lanskim letom ravno zaradi ukrepov, ki so bili tudi danes predstavljeni". Dejal je, da si želijo s temi ukrepi nadaljevati in da je vlada za to že zagotovila sredstva.

Golob ni opredelil, za katere ukrepe in koliko sredstev gre. Hkrati je dejal, da bodo z ukrepi lahko nagradili zaposlene v zdravstvu, ki delajo več, za razliko "od mogoče tistih, ki se danes bolj ukvarjajo z drugimi stvarmi".

Po delovnem srečanju je predvidena izjava za medije ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel.

Predsednik vlade Golob pogajanj z zdravniškim sindikatom Fides v izjavi ni komentiral. Stavka sindikata sicer traja od 15. januarja.