mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

exatlon Njena.si

Exatlon: Zmagovalca Franko Bajc in Marjanca ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Magazin

4 RESNICE o dopolnilnem zavarovanju!

Deli na:
4 RESNICE o dopolnilnem zavarovanju!

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji je zakonsko enotno urejeno, kar pomeni, da razlik med obsegom ponudbe med zavarovalnicami ni. V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz obveznega in prostovoljnega zdravstvenega. Oseba, ki ima sklenjeni obe zavarovanji, pri obisku zdravnika nima dodatnih stroškov zdravljenja.

Uveljavljeno podjetje NAI Significa je izvedlo neodvisno analizo gibanja premij za dopolnilno zavarovanje za zadnjih 15 let in podalo izračune, kaj je najbolj ekonomično za povprečnega potrošnika.

Celotna analiza je na voljo na povezavi: Analiza gibanja premij dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji

Ugotovili so, da je za povprečnega potrošnika finančno najbolj smiselna menjava ponudnika dopolnilnega zavarovanja vsakič, ko je to mogoče, kar pomeni vsakih polnih 12 mesecev. Le tako je potrošnik deležen največ ugodnosti. Najvišje ugodnosti so potrošniki deležni vedno pri sklenitvi nove zavarovalne pogodbe.

Iz analize je razvidno, da so zavarovalnice v večini primerov hkrati podražile premijo, tako da ni bilo večjih daljših odstopanj premije med zavarovalnicami.

Raziskali so tudi, katera aktualna ponudba dopolnilnega zavarovanja je za stranko finančno najbolj smiselna. Analiza je pokazala, da je trenutno najvišja direktna finančna ugodnost ob menjavi dopolnilnega zavarovanja omogočena iz strani podjetja Kovanček, ki sodeluje s Triglav, Zdravstveno zavarovalnico d.d. in ob sklenitvi podari 40 EUR nakazila na potrošnikov osebni račun in 40 EUR za samoplačniške zobozdravstvene storitve.


4 RESNICE

RAZLIKE V KAKOVOSTI NI

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je zakonsko regulirano in razlike v kakovosti med tremi zavarovalnicami ni. Torej je popolnoma vseeno kateri zavarovalnici plačujete, kritja so popolnoma enaka.


MINIMALNE RAZLIKE V CENI

Razlike v ceni so minimalne in se lahko kadarkoli spremenijo. Aktualne redne cene: Vzajemna d.v.z. (35,67), Triglav, Zdravstvena zavarovalnica d.d. (35,55), Generali d.d. (34,50). Zavarovalnica, ki je bila več kot 10 let najcenejša, ima sedaj najvišjo redno ceno.


ENOSTAVNA MENJAVA

Zavarovalnico menjate z nekaj kliki, BREZ da vstanete s kavča. Celotni postopek menjave zavarovalnice uredi za vas nova zavarovalnica (prekinitev obstoječega zavarovanja in vzpostavitev novega, vzpostavitev direktne bremenitve na banki itd.), tako da nikoli ne ostanete brez zavarovanja.


UGODNOSTI OB SKLENITVI / MENJAVI

Ob menjavi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja boste vedno deležni ugodnosti, kot nova stranka. Podjetje NAI Significa, ki je izdelalo analizo, je jasno izračunalo, da je najbolj ekonomična rešitev pri dopolnilnem zavarovanju, menjava ponudnika vsakič, ko je to možno!

Izpolnitev spletnega obrazca, pri podjetju Kovanček, ki nudi najvišjo direktno finančno ugodnost ob menjavi, vam vzame samo 3 minute! Za prejem ugodnosti, kliknite TUKAJ!
Loading...