Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

2Cellos ponovno in poslednjič v Ljubljani

Deli na:
2Cellos ponovno in poslednjič v Ljubljani

Svetovno znani glasbeni dvojec 2Cellos, ki ga sestavljata violončelista Luka Šulić in Stjepan Hauser, sta se po skoraj triletnem premoru ponovno vrnila na glasbene odre. V okviru poslovilne svetovne glasbene turneje bosta danes in v četrtek nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah.

Današnji koncert 2Cellos v Areni Stožice ob 20. uri je razprodan, dodatni koncert ob isti uri bo v četrtek. V Stožicah sta glasbena virtuoza, ki sta zaslovela s priredbami uspešnic popularne glasbe na violončelu, nazadnje nastopila leta 2017, kjer sta prodala skoraj 20.000 vstopnic in dvakrat razprodala Stožice.

Po Ljubljani bosta 2Cellos v Evropi do konca septembra nastopila še v nizozemskem Amsterdamu, francoski prestolnici Pariz, belgijskem Bruslju, britanskem glavnem mestu London, katalonski Barceloni, španski prestolnici Madrid, hrvaškem glavnem mestu Zagreb in italijanski Veroni. Novembra in decembra bosta nastopala v Avstraliji in Novi Zelandiji, je objavljeno na njuni uradni spletni strani.

Priljubljena in nadarjena glasbenika sta lani obeležila deseto obletnico, odkar sta osvojila svet s svojimi uspešnicami na čelih. Ob obletnici sta se tudi odpravila na veliko svetovno turnejo.



"Nova velika svetovna turneja je vrhunec vsega, kar sva skupaj dosegla kot 2Cellos. To bodo res največji in najbolj spektakularni koncerti doslej, ko bova nastopila pred največjim občinstvom po celem svetu. Skupaj sva se povzpela na goro in dosegla vrhunec tega, kar lahko narediva skupaj. Te turneje se oba zelo veseliva, saj sva vanjo vložila vse, kar sva se naučila ob skupnem igranju. Koncerti bodo zelo intenzivni, saj se bodo tresla tla, pesmi bodo čustvene, ganljive in spektakularne. Oboževalcem po vsem svetu, tudi v Sloveniji, bova postregla vse, po tem pa se 2Cellos poslavlja z odrov sveta," sta pred začetkom turneje sporočila glasbenika.

Šulić in Hauser sta v desetih letih delovanja kot 2Cellos dosegla praktično vse, kar bi si vsak glasbenik lahko želel; razprodani koncerti po vsem svetu in nastopi na najprestižnejših prizoriščih, od Sydneyske opere in Arene di Verona do slovite dvorane Royal Albert Hall v Londonu. Pohvalita se lahko tudi z več kot 1,5 milijarde ogledov na YouTubu in sodelovanjem s svetovnimi glasbenimi zvezdniki kova Elton John, Bocelli, Steven Tyler in Zucchero. Nastopila sta tudi na velikem finalu Lige prvakov.

Luka Šulić in Stjepan Hauser sta se v najstniških letih spoznala na mojstrskem tečaju v hrvaškem Pulju. Leta 2011 sta posnela video posnetek, na katerem igrata priredbo pesmi Smooth Criminal kralja popa Michaela Jacksona. V prvih dveh tednih je posnetek imel na družbenih omrežjih več kot tri milijone ogledov. Še istega leta sta podpisala pogodbo s Sony Masterwork. Kasneje ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Elton John.