nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dobra novica za ljubitelje glasbe: Spotify odslej tudi v Sloveniji

Deli na:
Dobra novica za ljubitelje glasbe: Spotify odslej tudi v Sloveniji

Spotify je na voljo tudi v Sloveniji (fotografija je simbolična). - Foto: Profimedia

Glasbena platforma Spotify je odslej dostopna tudi v 13 evropskih državah, med katerimi je Slovenija. Skupno je navzoča v 92 državah po svetu. Glasbeni naročniški servis, podoben, kot so Apple Music, Deezer in Google Play, ponuja 50 milijonov skladb, štiri milijarde seznamov predvajanja in lokalizirane funkcije za personalizacijo glasbe.

Poleg Slovenije je platforma od danes navzoča na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Kosovu, Črni gori, Srbiji, Severni Makedoniji, Albaniji, Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Kazahstanu in Belorusiji, so sporočili iz družbe.

Trg, na katerega se je ponudba tokrat razširila, je zelo dovzeten za pretočne vsebine. Predvsem Rusija je eden 20 največjih takšnih trgov na svetu, so pojasnili.

Sedaj bo 250 milijonov poslušalcev na 13 novih trgih lahko odkrivalo glasbo in se povezalo z glasbeniki, ki se jim ponuja nova možnost za promocijo. Pridružili se bodo skupno 286 milijonom Spotifyjevih poslušalcev in 130 milijonom naročnikov storitve premium oz. plačnikom storitev.

Švedski ponudnik pretočne glasbe Spotify je je bil ustanovljen leta 2006. Glasbo v poslušanje ponuja brezplačno, a s predvajanjem oglasnih vsebin. Ob plačilu naročnine se ta predvaja brez oglasnih vsebin. Od aprila ponuja možnost, ki glasbenikom omogoča prejemanje prispevkov od poslušalcev ali donacije v dobrodelne namene.