Steven Bouquet Svet24.si

Ubil devet mačk in jih sedem poškodoval. Sedel ...

kitajska, covid-19, koronavirus, nandžing Svet24.si

Nov izbruh na Kitajskem, največji po Wuhanu

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

glamping, nomad\'s-pad, grand-canyon Odkrito.si

Pozabite na lesene utice, to je pravi GLAMping...

Gregor Čeglaj Njena.si

Gregor Čeglaj v ZDA rad obišče brata dvojčka

Magazin

Elton John: Brexit je katastrofa za mlade glasbenike

Deli na:
Elton John: Brexit je katastrofa za mlade glasbenike

Elton John - Foto: Profimedia

Elton John je v četrtek ponovno opozoril na izgubljeno generacijo v britanski glasbeni industriji, ki zaradi omejitev po brexitu težje gostujejo v Evropski uniji.

Elton John je bil med več kot 100 podpisniki odprtega pisma, ki so ga glasbeni zvezdniki, med njimi tudi Ed Sheeran in Roger Waters iz skupine Pink Floyd, odposlali v januarju in v katerem so kritizirali dogovor o brexitu. Sporazum med Veliko Britanijo in EU, ki se je začel v začetku leta, britanskim glasbenikom namreč ne zagotavlja več brezvizumskega potovanja na celini, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

"Odkrito povedano smo trenutno v resni nevarnosti, da izgubimo generacijo talentov zaradi zevajočih lukenj v vladnem poslovnem dogovoru," je na svojem Instagram profilu zapisal 74-letni rock pevec, ki je razkril, da se je z namenom razpravljanja o tem vprašanju prejšnji mesec sestal z ministrom programa brexit Davidom Frostom.

"Novi in uveljavljajoči umetniki zaradi previsokih stroškov vizumov in drugih dovoljenj ne bodo mogli prosto potovati po Evropi, kar je bistveni del njihovega učenja in razvoja," je še zapisal in dodal, da se vlada za nastalo katastrofo ne zmeni.

Loading...