Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

15 mesecev zapora za goljufivega sodnika: dobil je še 10-letno prepoved opravljanja poklica

Deli na:
15 mesecev zapora za goljufivega sodnika: dobil je še 10-letno prepoved opravljanja poklica

Foto: Profimedia

Višje sodišče v Novem Sadu je obsodilo srbskega nogometnega sodnika Srđana Obradovića iz Jagodine na 15 mesecev zapora zaradi zlorabe uradnega položaja na tekmi maja 2018 med Spartakom iz Subotice in gostujočo ekipo Radničkim iz Niša, pri čemer je favoriziral domačo ekipo, je poročala agencija Tanjug.

Radnički iz Niša je po dveh letih in desetih mesecih le dočakal pravico za sodniške nepravilnosti na tekmi srbske superlige, ki je bila na sporedu 13. maja 2018.

Z isto prvostopenjsko sodbo posebnega oddelka za preprečevanje korupcije novosadskega sodišča so kaznovanemu nogometnemu sodniku izrekli ukrep, s katerim so Obradoviću za obdobje deset let prepovedali opravljati sodniško funkcijo na tekmah, pa tudi opravljanje vseh drugih funkcij v Nogometni zvezi Srbije, so na sodišču potrdili za srbsko tiskovno agencijo. Sodba še ni pravnomočna.

Obradoviću očitajo, da je na nogometni tekmi v Subotici, med domačim Spartakom in niškim Radničkim, favoriziral domačo ekipo, tako da je izkoristil svoj uradni položaj in Spartak postavil v ugodnejši položaj v primerjavi z nasprotno ekipo v neposrednem obračunu, ki je odločal o udeležencu kvalifikacij za evropsko ligo.

Srbski športni tabloidi so takrat poročali o smešni enajstmetrovki, ko je Obradović v 77. minuti tekme pokazal na belo točko, češ da je igralec gostujoče ekipe igral z roko, čeprav se je lahko na posnetku jasno videlo, da je žoga branilca Radničkega Andrijo Mijailovića zadela v koleno. Spartak je sicer na tej sporni tekmi oba zadetka dosegel iz enajstmetrovke. Izvajalec obeh strelov z bele točke je bil Nemanja Nikolić.

Sporna naj bi bila tudi izključitev najboljšega napadalca Niša Milana Pavkova, ki mu je zdaj kaznovani sodnik pokazal drugi rumeni karton.