klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

1200 evrov kazni za povzročiteljico množičnega padca na letošnjem Touru

Deli na:
1200 evrov kazni za povzročiteljico množičnega padca na letošnjem Touru

Foto: Twitter

Navijačici, ki je na letošnji kolesarski dirki po Franciji s transparentom in ponesrečenim poskusom iskanja televizijske pozornosti povzročila množični padec kolesarjev, je danes sodišče v Brestu izreklo 1200 evrov globe in še dodatnih 500 evrov, ki jih mora plačati združenju francoskih kolesarskih klubov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sodišče je ob izreku sodbe identiteto 31-letne Francozinje prikrilo, saj je bila po razkritju oziroma po tem, ko se je razvedelo, kdo je, deležna spletnega nadlegovanja.

Tožilstvo je zanjo sicer zahtevalo tudi štirimesečno pogojno zaporno kazen zaradi povzročanja splošne nevarnosti in ogrožanja življenj. Na današnjem izreku kazni pa je tožilstvo pojasnilo, da je navijačica spoznala, kako nevarno je bilo njeno početje, ter ga iskreno obžalovala. Ženska doslej ni imela kriminalne kartoteke.


"Sramujem se svoje neumnosti," je na zaslišanju konec oktobra dejala povzročiteljica nesreče. Razumevanje je pokazal tudi direktor dirke Christian Prudhomme: "Naredila je veliko neumnost, ni pa teroristka. Radi bi opozorili gledalce, naj se dirke udeležijo previdno. Navsezadnje so oni tisti, ki so prišli gledat prvake, ni treba, da postanejo prva vest v poročilih."

Do nesrečnega dogodka je prišlo 26. junija, ko je gledalka prišla spremljat prvo etapo Toura z namenom, da bi televizijske kamere opazile njeno sporočilo. Na velik kos kartona je napisala Allez, Opi-Omi, s tem naj bi želela pozdraviti dedka in babico in opozoriti na svoje nemške korenine.

Toda pri Landerneauju v zahodni Franciji je stopila predaleč na cesto, Tony Martin, moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi, se ji ni mogel izogniti, sledil pa je skupinski padec številnih kolesarjev, tudi Rogliča. Ženska je takrat pobegnila s kraja nesreče, a se je po štirih dneh skrivanja vendarle predala policiji.