Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pahor gre v Pariz navijat za Rogliča in Pogačarja, pa še na srečanje z Macronom

Deli na:
Pahor gre v Pariz navijat za Rogliča in Pogačarja, pa še na srečanje z Macronom

Borut Pahor - Foto: Bobo

Predsednik republike Borut Pahor si bo v nedeljo v Parizu ogledal finale kolesarske dirke po Franciji, nato pa se bo v ponedeljek na delovnem srečanju sestal tudi s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom, so danes sporočili iz predsednikovega urada.

Predsednik v Pariz odhaja na povabilo Kolesarske zveze Slovenije, da si bo ogledal zadnjo etapo dirke Tour de France, na kateri zaenkrat najboljše kaže Slovencu Primožu Rogliču, takoj za njim pa je Tadej Pogačar.

Francoski zunanji minister Jean-Yves Le Drian je pred dvema tednoma na obisk finala Toura povabil tudi slovenskega zunanjega ministra Anžeta Logarja, ki je že napovedal, da se bo vabilu odzval, če bo kdo od slovenskih kolesarjev v Pariz prišel z rumeno majico, so pojasnili na zunanjem ministrstvu.

Pahor bo obisk v Parizu nadaljeval še v ponedeljek dopoldne, ko ga bo ob 10. uri sprejel francoski predsednik Macron. Kot pojasnjujejo v predsednikovem uradu, se s tem delovnim srečanjem nadaljuje Pahorjev redni dialog z voditelji o evropski prihodnosti.



Pred kratkim se je predsednik Pahor v Berlinu sestal z nemškim predsednikom Frank-Walterjem Steinmeierjem, s katerim sta se v daljšem in prijateljskem srečanju zavzela za močno in enotno Evropsko unijo, so spomnili v uradu predsednika republike.

"Predsednik Pahor je prepričan, da je treba okrepiti razpravo o prihodnosti Evropske unije in z njo nasloviti vprašanja skupne evropske prihodnosti in poiskati odgovore, ki nas bodo tesneje povezali v skupnost, odporno na preizkušnje, ki prihajajo," so poudarili v sporočilu za javnost.

Z Macronom bosta ob poglobljenem pogovoru "o našem skupnem evropskem projektu - projektu miru in vsestranskega razvoja" govorila tudi o ukrepih proti koronavirusu in za blažitev njegovih posledic, še napovedujejo v Pahorjevem uradu.