GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

11. Zasavski humanitarni tek uspel: za onkološke bolnike zbranih več kot 5 tisoč evrov

Deli na:
11. Zasavski humanitarni tek uspel: za onkološke bolnike zbranih več kot 5 tisoč evrov

Med udeleženci je bilo tudi nekaj olimpijcev, srebrni kajakaš z OI Peter Kauzer, onkološka bolnica, častna pokroviteljica humanitarnega teka in nekdanja biatlonka Tadeja Brankovič - Foto: Primož Lavre

Včeraj med 8.uro zjutraj do 19.ure je potekal tradicionalni Zasavski humanitarni tek, letos prvikrat v Hrastniku. Ne pa tudi zadnjič, saj so organizatorji veseli, da se je teka udeležilo res lepo število tekačem in tistih, ki so se po atletski stezi le sprehodili.

Med udeleženci je bilo tudi nekaj olimpijcev, srebrni kajakaš z OI Peter Kauzer, onkološka bolnica, častna pokroviteljica humanitarnega teka in nekdanja biatlonka Tadeja Brankovič, Domen Pociecha in tudi urednik Reporterja Silvester Šurla, tudi sam onkološki bolnik.

Povejmo še, da je bilo za namen zbranih več kot 5 tisoč evrov. Lidija Hutar, vodja skupine za samopomoč onkološkim bolnikom nam je povedala, da bodo denar porabili za krajšo rehabilitacijo svojih članic in članov.

Foto: Primož Lavre - Igor Gošte, gonilni motor enajst urnega, 11. zasavskega humanitarnega teka

Občina Hrastnik je skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem (KRC Hrastnik) v lanskem letu uspešno kandidirala na razpisu Fundacije za šport ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in skupno pridobila nekaj več kot 70 tisoč evrov za prenovo atletske steze.

Dela so se pričela v lanskem letu, uradno pa so stadion v uporabo predali včeraj, ko je potekal tudi 11 urni 11.zasavski humanitarni tek za onkološke bolnike, ki so ga soorganizirali Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Igor Gošte, Sabina Karaman, onkološki bolniki in mnogi drugi. Prenovljena atletska steza se ponaša s tartansko podlago, s čimer je bila izpolnjena dolgoletna želja hrastniških športnikov.

Foto: Občina Hrastnik - Sabina Karaman in Igor Gošte med 11 urnim humanitarnim tekom v hudi vročini

Občina Hrastnik je v lanskem letu pričela s postopno prenovo športnega parka na Logu. Prvi del prenove zajema težko pričakovano ureditev atletske steze in ostalih atletskih površin na stadionu, saj je bila obstoječa peščena steza dotrajana in potrebna temeljite obnove.

Foto: Primož Lavre - Med udeleženci humanitarnega tega je bil tudi odgovorni urednik Reporterja Silvester Šurla. Na stezi z Igorjem Goštetom in njegovim vnukom.


„Obstoječe stanje atletske steze ni več omogočalo kakovostnega izvajanja programov športne vzgoje, niti trenažnega procesa otrok in ostalih občanov, ki se ukvarjajo z atletiko oziroma rekreativno s tekom. Zaradi starosti je tudi vzdrževanje steze bilo vse težje in posledično dražje. Z ureditvijo športnega parka smo želeli omogočiti varno in kakovostno vadbo vsem generacijam na najvišji ravni. Gre za ena največjih investicij v športno infrastrukturo v zadnjih 20 letih v občini Hrastnik,“ je razloge za vstop v investicijo opisal župan Marko Funkl, ki je tudi sam odtekel nekaj humanitarnih krogov.

Foto: Občina Hrastnik - Župan Hrastnika Marko Funkl: Z ureditvijo športnega parka smo želeli omogočiti varno in kakovostno vadbo vsem generacijam na najvišji ravni.

Dela so se pričela v novembru 2021 in so potekala v skladu z zastavljenim izvedbenim načrtom. „Na osnovi projektne dokumentacije se je uredila geodetska izmera, izkop celotne obstoječe steze, odvodnjavanje ter položitev notranjih kanalet in zunanjih robnikov ter vgradilo tampon v primerni zbitosti z dobro vodopropustnostjo in postavilo jamo za skok v daljino.

Sledila je vgradnja drenažnega asfalta v dveh slojih in vgradnja sintetične podlage – tartana,“ je povedal Miha Mirt, direktor KRC Hrastnik, ki z objektom tudi upravlja. Tako kot župan je tudi sam odtekel nekaj humanitarnih krogov. Prenovljeni stadion bo uporabnikom na voljo vse dni v tednu med 6. in 21. uro.

Foto: Občina Hrastnik - Na prireditvi je bilo veliko otrok

Vrednost prenove znaša 330 tisoč evrov, 49 tisoč evrov je primaknila Fundacija za šport, dobrih 23 tisoč evrov Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostala sredstva so zagotovljena v občinskem proračunu. Poleg atletske steze je Občina Hrastnik v lanskem letu že uredila tudi osrednje otroško igrišče, naslednji korak v procesu širše prenove športnega parka pa bo postavitev učilnice na prostem.

Foto: Primož Lavre - Župan Hrastnika Marko Funkl je tudi sam odtekel nekaj humanitarnih krogov.

Stadion je bil v uporabo uradno predan včeraj popoldan, kjer bodo trak prerezali župan Marko Funkl, častni občan občine Hrastnik Edvard Vecko, pred leti eden najboljših igralcev namiznega tenisa, gorski tekač Miran Cvet in triatlonec Denis Šketako.

Foto: Primož Lavre - Igor Gošte in njegova žena Mojca med regeneracijo