Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Morda pa je še čas za streznitev in lepše ...

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Janša in Pivec Svet24.si

Političarke, ki jih odnaša kljub zaupanju ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

žiga-deršek Njena.si

Žiga Deršek (MasterChef) zaročen, a se s tem ne...

Cennet Solze v raju Njena.si

Solze v raju: To je moški, ki ga zasebno ljubi ...

Kolumnisti

»Rasizem« je le pretveza za državljansko vojno, ki je namenjena odstranitvi bistvenih zavetij človeka, kot sta zgodovina in civilizacija

Deli na:
»Rasizem« je le pretveza za državljansko vojno, ki je namenjena odstranitvi bistvenih zavetij človeka, kot sta zgodovina in civilizacija

Dr. Boštjan M. Turk

Dr. Boštjan M. Turk, politični analitik in publicist

Procesi, ki se razvijajo po smrti Georgea Floyda, so v globini enake narave: v ozadju bobni totalitarna volja, ki hoče predrugačiti sedanjost in zgodovinsko identiteto Zahoda. Mediji so danes njeno najvidnejše orožje. Brisanje meje med zgodovino in nezgodovino postaja nevarno podobno izenačevanju zločina z nezločinom.

Razumljivo je po sebi, da oboje vodi v konec civilizacije in urejene družbe. A se mainstream ne da: z lupo se iščejo nove žrtve policijskega nasilja: pravkar je zavrelo v Franciji (primer družine Traoré, kjer je kriminal v genih). Korporacije (Nike, Ferrero, Netflix), nadalje Hollywood in naposled velike pralnice svetovnega denarja à la Soros rjujejo v boju zoper domnevni »rasizem«.

A »rasizem« je le pretveza za državljansko vojno, ki je namenjena odstranitvi bistvenih zavetij človeka, kot sta zgodovina in civilizacija. Do cilja: vse več oblasti, ta pa pomeni vse več kapitala, jim pomaga komunistična Antifa. V tem trenutku smo tako priča uveljavljanju enega najmočnejših protislovij časa, ki se ga njegovi tvorci morda niti v celoti ne zavedajo. A tisti, ki zgodovino bolje poznamo, vemo, da se vselej ponavlja. Zahod je tako pred katastrofo jedrske razsežnosti: vprašanje je, ali bo politika to razumela in znala pravilno ukrepati.

KOLUMNA V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...