Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Slovenske lopovske tranzicije ne bi bilo brez Švice

Deli na:
Slovenske lopovske tranzicije ne bi bilo brez Švice

Rado Pezdir - Foto: Primož Lavre

Poslovanje s Švico ni nikakršen prosti trg, je zgolj mehanizem za spodbujanje in prikrivanje kriminala v Sloveniji. Večino tega, kar je finančni kriminal, ima namreč zavetje pri švicarskih bančnikih in politikih. Če menite, da sta Hrvaška in Madžarska problem, se motite, ključ je v Švici, vedno je bil.

Verjetno ni potrebno ponavljati zlajnane sintagme, da bo ob osamosvojitvi Slovenija postala podalpska Švica. Mogoče pa je vseeno potrebno poudariti, da je Slovenija v nasprotju s splošnim prepričanjem to tudi postala. Slovenija, ki jo že ves čas obstoja zaznamujejo gospodarski kriminal ter različna kriminalna omrežja, je pravzaprav zgolj nekaj krjaveljska replika mednarodno priznane kriminalne organizacije, ki sliši na ime Švica.

Kajti dokler ta alpska država ni odkrila svoje pozicije v svetu mednarodnega bančništva, in sicer tako, da je ponudila varno zavetje kriminalcem in diktatorjem, je bila navadna vukojebina. Banksterstvo in gospodarski kriminal pa ne tisto švicarsko seme korupcije, ki se je v Sloveniji neverjetno dobro obneslo.

Trdim, da slovenske lopovske tranzicije ne bi bilo brez Švice, ki je z veseljem zakrila enormno krajo družbenega premoženja v času privatizacije. Kje bi bil Žagarjev Smelt brez Švice? Kje bi bila serija rdečih direktorjev iz Kučanovega klana brez te ogabne alpske bančne tortuge? Mislite, da pretiravam? Potem se vprašajte, kam je stekel denar iz udbovskega holdinga Safti? V Švico, kjer se je ustanovil Interfinanz Zürich.

Ali res verjamete, da bi partijski denar ne preživel, če ga švicarska politika in bančniki ne bi sprejeli, gledali stran in se delali, kot da ta denar ni krvav? Bi omrežje preživelo in ugrabilo državo, če jim pri tem ne bi pomagali Švicarji? Morda bi šli kam drugam, ampak dejstvo je, da je partija v Švici naletela na daleč najboljšega partnerja. Upam si tudi trditi, da so bili partijski posli v petih desetletjih in še v tranziciji za povrh za Švico bistveno bolj donosni kot nakradeno judovsko zlato.

Če še vedno ne razumete, kako degenerirana je Švica, naj vam pojasnim, da se je prav v švicarsko podjetje Pan Nautic s.a. stekal denar, ki ga je SDV s pomočjo italijanske združbe organiziranega kapitala Mala del Brenta črpala iz slovenskih igralnic. Da bo cinizem še večji, je bila Švica vedno tipičen začetek poslov tihotapstva cigaret, s katerimi se je napajala Udba. In ni malo primerov, da so kriminalci, ki so bili sočasno v službi UDV in SDV, tudi Švicarski državljani. Ta superpoštena in krasna Švica je ščitila tako ukraden denar kot tiste, ki so kradli in s tem početjem veselo nadaljuje.

Kako pojasniti, da največja švicarska odvetniška podjetja že desetletja gostijo partijski in kriminalni denar iz Slovenije ter kot fiduciarji ščitijo nove in nove sheme omrežij. Najuglednejši in največji z roko v roki z najbolj krvoločnimi in najbolj kleptomanskimi.

Ali res verjamete, da bi partijski denar ne preživel, če ga švicarska politika in bančniki ne bi sprejeli, gledali stran in se delali, kot da ta denar ni krvav?

To je Švica, dežela, ki kriminalce sprejema z odprtimi rokami in omogoča, da kraje potekajo desetletja in desetletja. Hvala vam, Švicarji, ker ste pet desetletij redili Scudo, podjetje iz vzporednega sistema slovenskega bančništva. Hvala vam, ker dajete zavetje udbovskemu oligarhu Ivanu Pušniku. Res ste prava prilika poštenosti. Kdo ve, morda ima švicarsko veleposlaništvo v Ljubljani na častnem mestu obešeno Mačkovo sliko, ubil jih je dovolj, pokradel je ogromno, še več pa je transferiral v švicarske banke.

Če vam vse te partijske, udbovske in tranzicijske zgodbe zaradi ideološke slepote niso pri srcu, naj vam pojasnim tole. Iranec, ki je operativno izpeljal milijardni posel v NLB, je prišel v Ljubljano iz švicarske banke. Farrokhzadeha so iz Švice izpljunili, ker so zelo hitro ugotovili, da gre za preusmerjanje finančnih tokov v financiranje terorizma in proliferacije. Švicarjev ni prav nič motilo, da se ta praksa nadaljuje v eni najbolj koruptivnih bank v regiji, torej v NLB.

Še več, čeprav so vedeli, kaj je zapustilo njihov bančni sistem, niso trznili zato, da bi prenesli obveščevalne informacije o iranski shemi partnerskim službam v Sloveniji. Zanje je bila zgodba končana, četudi bi Iranci s tem denarjem financirali pomor polovice Evrope. Primerno vprašanje je torej: veleposlanik Švice Denis Knobel, kdaj nam boš poslal novega kriminalca, da parazitira v Sloveniji? Knobel, kdaj boš v imenu svoje države sprejel novo kriminalno združbo in jo gostil najprej na veleposlaništvu, potem pa v svoji banksterski državi? Pa kaj, od slovenskega kriminala dobro živite, a ne?

Za slovenskega bančnega regulatorja razumemo, da je mrtvouden, kako pa si razlagate, da je švicarski bančni regulator dopustil kreditno shemo med NLB Interfinanz in notoričnimi srbskimi kriminalci, zbranimi v surčinskem klanu? Morda zato, ker imajo Švicarji radi kriminalce kot najbolj zveste partnerje svojega kriminalnega bančnega sistema. In kaj je z vsem denarjem, ki je izginil iz slovenskega bančnega sistema, za seboj pustil luknjo, ki jo moramo danes sanirati davkoplačevalci, zdaj pa se veselo plemeniti v Švici. Pri nas kriminalno dejanje, v Švici naložbene uspešnice.

Poslovanje s Švico ni nikakršen prosti trg, je zgolj mehanizem za spodbujanje in prikrivanje kriminala v Sloveniji. Večino tega, kar je finančni kriminal, ima namreč zavetje pri švicarskih bančnikih in politikih. Če menite, da sta Hrvaška in Madžarska problem, se motite, ključ je v Švici, vedno je bil. Upam si tudi trditi, da je za identifikacijo cvetobera slovenskega gospodarskega kriminalnega omrežja dovolj pogledati slike s sprejemov na švicarskem veleposlaništvu. S tega vidika bi bila prekinitev diplomatskih odnosov s Švico podobno blagodejna kot iztrebljanje mafijskih združb.