thomas mathew crooks Svet24.si

Kaj je znanega o strelcu na predsedniškega ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

1 Necenzurirano

Zakaj nas desnica straši, da je Ljubljana nevarna

nika kovac pl Reporter.si

Zaplankana Slovenija: lobistično ozadje - zakaj ...

bedak Ekipa24.si

Oprostite izrazu, ampak kakšen bedak! Nek ...

Ne boste verjeli, kje smo ujeli mamo Luke Dončića Njena.si

Mirjam Poterbin z mladostno energijo v petdeseta

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Kolumnisti

Ključni spopad bo med Pirc Musarjevo in Brglezom: za zdaj bolje kaže odvetnici, ki pa ji podpora kopni

Deli na:
Ključni spopad bo med Pirc Musarjevo in Brglezom: za zdaj bolje kaže odvetnici, ki pa ji podpora kopni

Igor Kršinar - Foto: Primož Lavre

Glavnima favoritoma na predsedniških volitvah, odvetnici bogate elite Nataši Pirc Musar in »neodvisnemu« kandidatu SDS Anžetu Logarju se je tik pred uradnim pričetkom volilne kampanje pridružil še evropski poslanec s podporo Gibanja Svoboda in SD Milan Brglez.

Prvo podpira Milan Kučan, drugega Janez Janša, tretjega pa premier Robert Golob. Tik pred zaključkom roka za zbiranje podpisov ga je podprl še upokojeni evropski poslanec in dolgoletni diplomat Ivo Vajgl, ki sam ni zbral dovolj podpisov, a je kandidaturo oznanil še v času, ko se Brglez zanjo še ni odločil. Do volitev so samo še dobra dva tedna, zato se bo moral še zelo potruditi, da bo ujel Pirc Musarjevo in Logarja. Verjetno to ne bo problem, saj je že zdaj po anketi Ninamedie za petami razvpiti odvetnici.

Tako nas letos čaka podoben troboj kot v letih 2007 in 2012. Pred petnajstimi leti je glavni dvoboj potekal med Mitjo Gasparijem in Danilom Türkom, slednji je v drugem krogu premagal Lojzeta Peterleta. Pet let pozneje je bila glavna tekma med Danilom Türkom in Borutom Pahorjem, Milan Zver je izpadel že v prvem krogu.

Tokrat ima Logar velike možnost, da v prvem krogu celo zmaga, toda v drugem bo zanj največje breme njegov glavni podpornik Janša. Ključni spopad bo tako med Pirc Musarjevo in Brglezom. Za zdaj sicer bolje kaže odvetnici, ki pa ji javna podpora kopni. Poleg tega ji ni uspelo pridobiti podpore največje vladne stranke, ki raje stavi na Brgleza.

Ključna težava Pirc Musarjeve je lastniška hobotnica njenega moža Aleša Musarja, s katerim sta si ustvarila precejšnje premoženje, ki ga ne zna pojasniti. Tako bi se lahko zgodilo, da bi poleg nekdanjega premierja z nepojasnjenim izvorom premoženja dobili še predsednico s podobno težavo.

Ključna težava Pirc Musarjeve je lastniška hobotnica njenega moža Aleša Musarja, s katerim sta si ustvarila precejšnje premoženje, ki ga ne zna pojasniti. Tako bi se lahko zgodilo, da bi poleg nekdanjega premierja z nepojasnjenim izvorom premoženja dobili še predsednico s podobno težavo. Poleg tega s svojimi agresivnimi nastopi odbija volivce, zato ni povsem izključeno, da bi jo v drugem krogu premagal Janšev izbranec. Tega se je ustrašil tudi Kučan, ki je svojo podporo razširil še na Brgleza.

A Kučanova izbranka vsaj velja za eno od favoritinj. Najbolj so se osramotili osamosvojitelji Peter Jambrek, Tone Jerovšek in Dimitrij Rupel, ki so stavili na donedavna neznano filozofinjo Nino Krajnik, ki se s svojimi fotomontažami predstavlja kot Sharon Stone, znana pa je tudi po fizičnem nasilju nad svojim partnerjem, moravškim županom Milanom Balažicem. Vmes se je sprla še s podporniki in na koncu ni zbrala dovolj podpisov, da bi sploh vložila predsedniško kandidaturo.

Foto: STA - Nataša Pirc Musar je vložila kandidaturo za predsednico republike.