Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

Sestrško jezero Svet24.si

Kako dolgo bo Sestrško jezero še lahko ...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Mary Ashford Barbara Forrest mysteriesunsolved Odkrito.si

Srhljiva podobnost nepojasnjenih umorov - z ...

Gregor Čeglaj Njena.si

Gregor Čeglaj v ZDA rad obišče brata dvojčka

Kolumnisti

Po vseh sprevrženih dejanjih je Zlatko zadnji, ki lahko govori o pravičnosti in poštenosti

Deli na:
Po vseh sprevrženih dejanjih je Zlatko zadnji, ki lahko govori o pravičnosti in poštenosti

Kaj vse zmore napisati Zlatan Čordić. Po prejemu obvestila okrožne državne tožilke Maše Podlipnik, da je zavrgla kazensko ovadbo Policijske postaje Ljubljana, vložene zoper njega zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje neupravičenega slikovnega snemanja, je Čordić na tviterju zapisal, kako počasi prihaja pravica in da se poštene sodbe nikoli ne bo branil.

Kakšna pravica in kakšna sodba? Tožilka je zgolj napisala obvestilo o zavrženju ovadbe, ne pa tudi sklepa, iz katerega bi bilo mogoče izvedeti, zakaj je zavrgla ovadbo. Nenavadno, a za to tožilko nekaj običajnega. Tega ni storila prvič in tudi ne zadnjič, sploh kadar mora sprejeti odločitve o primerih, vročih kot žerjavica. Podobno besedilo, kot ga je zdaj napisala Zlatanu Čordiću, je namreč pred nekaj leti prejel od nje že Milan Kučan.

Ker torej tožilka ni napisala sklepa, lahko zdaj ugibamo, ali je ovadba zavrnjena res samo zato, ker je bila kazen že izvršena, za isto zadevo pa nihče ne more biti kaznovan dvakrat? Policija naj bi namreč, kot smo lahko izvedeli, Čordiću zaradi kršenja javnega reda in miru v primeru napada na Milana Kreka izdala plačilni nalog. To pomeni, da je bila sankcija izvršena oziroma da je bilo zadoščeno roki pravice. Seveda ne pravici Čordića, kot sam zdaj zavajajoče piše in se hvali, pač pa pravici oškodovanega, Milana Kreka. Slednji bi se lahko po zavrnitvi ovadbe odločil še za zasebno tožbo. Čordić ga že izziva, češ toži me, »poštene sodbe se nikoli ne bom branil«.O tem, kaj je za Čordića pošteno, pravično, prav, demokratično, smo lahko že slišali. Po njegovem mnenju je bilo prav, ko je na Prešernovem trgu napadel harmonikarja, zanj je bilo prav, da se je spravil na poveljnika garde Slovenske vojske, prav je bilo, da je napadel televizijskega snemalca, tudi to, da je vdrl na državno proslavo, je bilo zanj prav, prav tako njegovi pozivi k nenošenju mask, ko so v bolnišnicah umirali ljudje.

Tako se mu tudi ni zdelo nič narobe, da je lani novembra pričakal Milana Kreka, ga snemal ter mu med potjo ves čas naslavljal vprašanja. Kreku se je za povrh lažno predstavil za novinarja, posneti dogodek pa za samopredstavitev objavil na facebooku. Po vseh sprevrženih dejanjih je Čordić zadnji, ki bi lahko govoril o pravičnosti, poštenosti. Edino prav bi bilo, da bi se s Krekom še enkrat srečala, tokrat na sodišču.

Loading...