duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Kolumnisti

Moralna policistka Angelca Likovič po zgledu šeriatskih policistov Savdske Arabije: Kriva je ženska!

Deli na:
Moralna policistka Angelca Likovič po zgledu šeriatskih policistov Savdske Arabije: Kriva je ženska!

Marko Medvešek - Foto: Primož Lavre

Pred nekaj leti je Angelca Likovič menila, da bi lahko bila moralna avtoriteta in vest slovenskega naroda, zato je kandidirala za predsednico države. Prejšnji teden je ta moralna avtoriteta pod novico o pretepeni sodnici Danieli Ružič, nad katero naj bi se znesel njen partner, zapisala: »Dobila je to, kar si je zaslužila.«

Je to prava Angelca Likovič, sem se najprej vprašal. Je morda kdo ustvaril profil na facebooku z njenim imenom in napisal nekaj odurnega, da bi namočil Likovičevo? Ta resda slovi po spornih izjavah, a vseeno, raje preverimo, sem si rekel. Res je to moj komentar, mi je potrdila po telefonu.

Svoj sramotni komentar je Likovičeva opravičevala s tem, da naj bi bila Ružičeva prej pri »ljubčku« in da bi morala biti bolj poštena – karkoli naj bi to pomenilo. Pridala je še, da obsoja nasilje in da to, kar se je zgodilo, nikakor ni prav – očitno ji je postalo jasno, da se je s komentarjem postavila na stran nasilneža, ki je skoraj ubil žensko.

Še preden je hotela biti moralna avtoriteta, je bila Likovičeva moralna policistka. Najprej znana kot nekdanja osnovnošolska učiteljica Janeza Janše in ženska, ki se ni o ničemer obotavljala povedati svojega mnenja, je bila kot nalašč za komentatorko resničnostnih šovov. Televizijska hiša PRO Plus jo je posadila v studio, ji nadela mikrofon in ji pustila, da je besedičila o dogajanju v hiši Big Brother ali na kmetiji Kmetije. 

Televizijska hiša PRO Plus jo je posadila v studio, ji nadela mikrofon in ji pustila, da je besedičila o dogajanju v hiši Big Brother ali na kmetiji Kmetije.Na PRO Plusu so svojo tedanjo zvezdo neutrudno in brez sramu hvalili. Da je »neomajna dama visokih moralnih načel«.

Na PRO Plusu so svojo tedanjo zvezdo neutrudno in brez sramu hvalili. Da je »neomajna dama visokih moralnih načel«, so leta 2011 na portalu 24ur opisovali Likovičevo. Prejšnji teden so se v oddaji 24ur zgražali, ko je ta dama visokih moralnih načel krivdo valila na žrtev brutalnega pretepa.

Z leti se je Likovičeva izpela in izpadla iz postave komentatorjev resničnostnih šovov. A želela je ostati opažena, angažirala se je v Gibanju za otroke in družine ter bila celo kandidatka gibanja na predsedniških volitvah 2017. V kampanji se je spomnimo predvsem po peki potic, z najslabšim rezultatom kakega predsedniškega kandidata v samostojni Sloveniji pa je pomagala potopiti svojo stranko.

Slovenski volivci so ji jasno dali vedeti, da je ne jemljejo resno in da usajanje nad ekscesi tekmovalcev resničnostnega šova človeka ne naredi za moralno avtoriteto. Je Likovičeva vsaj moralna policistka? Recimo, a potem si izkrivljeno moralo deli z zloglasnimi moralnimi policisti Savdske Arabije, za katere je običajno za vse kriva ženska.

Foto: Primož Lavre - Angelca Likovič

loading...
Loading...