horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za petek, 20. septembra

jerica zupan1 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Po zraku so leteli tangice in ...

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

urgenca, rakičan, bolnica, murska-sobota, sb murska sobota, urgentni center Svet24.si

Oboroženi s palicami za golf in kiji so vdrli v ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

ljubezen na deželi nikolina Njena.si

Stara znanca: Nikolina in Josip se poznata že pet...

Ranko Babić in Nataša Njena.si

Ranko Babić zaradi lulčka ostal brez besed

Kolumnisti

Moralna policistka Angelca Likovič po zgledu šeriatskih policistov Savdske Arabije: Kriva je ženska!

Deli na:
Moralna policistka Angelca Likovič po zgledu šeriatskih policistov Savdske Arabije: Kriva je ženska!

Foto: Primož Lavre - Marko Medvešek

Pred nekaj leti je Angelca Likovič menila, da bi lahko bila moralna avtoriteta in vest slovenskega naroda, zato je kandidirala za predsednico države. Prejšnji teden je ta moralna avtoriteta pod novico o pretepeni sodnici Danieli Ružič, nad katero naj bi se znesel njen partner, zapisala: »Dobila je to, kar si je zaslužila.«

Je to prava Angelca Likovič, sem se najprej vprašal. Je morda kdo ustvaril profil na facebooku z njenim imenom in napisal nekaj odurnega, da bi namočil Likovičevo? Ta resda slovi po spornih izjavah, a vseeno, raje preverimo, sem si rekel. Res je to moj komentar, mi je potrdila po telefonu.

Svoj sramotni komentar je Likovičeva opravičevala s tem, da naj bi bila Ružičeva prej pri »ljubčku« in da bi morala biti bolj poštena – karkoli naj bi to pomenilo. Pridala je še, da obsoja nasilje in da to, kar se je zgodilo, nikakor ni prav – očitno ji je postalo jasno, da se je s komentarjem postavila na stran nasilneža, ki je skoraj ubil žensko.

Še preden je hotela biti moralna avtoriteta, je bila Likovičeva moralna policistka. Najprej znana kot nekdanja osnovnošolska učiteljica Janeza Janše in ženska, ki se ni o ničemer obotavljala povedati svojega mnenja, je bila kot nalašč za komentatorko resničnostnih šovov. Televizijska hiša PRO Plus jo je posadila v studio, ji nadela mikrofon in ji pustila, da je besedičila o dogajanju v hiši Big Brother ali na kmetiji Kmetije. 

Televizijska hiša PRO Plus jo je posadila v studio, ji nadela mikrofon in ji pustila, da je besedičila o dogajanju v hiši Big Brother ali na kmetiji Kmetije.Na PRO Plusu so svojo tedanjo zvezdo neutrudno in brez sramu hvalili. Da je »neomajna dama visokih moralnih načel«.

Na PRO Plusu so svojo tedanjo zvezdo neutrudno in brez sramu hvalili. Da je »neomajna dama visokih moralnih načel«, so leta 2011 na portalu 24ur opisovali Likovičevo. Prejšnji teden so se v oddaji 24ur zgražali, ko je ta dama visokih moralnih načel krivdo valila na žrtev brutalnega pretepa.

Z leti se je Likovičeva izpela in izpadla iz postave komentatorjev resničnostnih šovov. A želela je ostati opažena, angažirala se je v Gibanju za otroke in družine ter bila celo kandidatka gibanja na predsedniških volitvah 2017. V kampanji se je spomnimo predvsem po peki potic, z najslabšim rezultatom kakega predsedniškega kandidata v samostojni Sloveniji pa je pomagala potopiti svojo stranko.

Slovenski volivci so ji jasno dali vedeti, da je ne jemljejo resno in da usajanje nad ekscesi tekmovalcev resničnostnega šova človeka ne naredi za moralno avtoriteto. Je Likovičeva vsaj moralna policistka? Recimo, a potem si izkrivljeno moralo deli z zloglasnimi moralnimi policisti Savdske Arabije, za katere je običajno za vse kriva ženska.

Foto: Primož Lavre - Angelca Likovič

loading...
Loading...