900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Slovenijo prevzemajo Kučanovi izbranci Mesec, Kordiš in Tomičeva. Bežimo!

Deli na:
Slovenijo prevzemajo Kučanovi izbranci Mesec, Kordiš in Tomičeva. Bežimo!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Z vstopom Meščeve Levice v Šarčevo vladno koalicijo se nad Slovenijo zgrinjajo temni oblaki. Edini pravi cilj Levice je Slovenijo spremeniti v novo Venezuelo in sprožiti veliki begunski val slovenskih državljanov iz Slovenije, podoben velikemu begunskemu valu, ki se zadnje mesece pospešeno vali iz Venezuele.

Mesec in njegovi ekstremisti namreč mislijo še kako resno z venezuelizacijo Slovenije. Venezuelizacijo Slovenije podpira tudi Milan Kučan, ki je v intervjuju za Dnevnikov Objektiv tik pred volitvami jasno povedal, da mu je najbližje program Levice.

Slovenija je na nevarni poti venezualizacije, saj »fake news« levih dominantnih medijev redno cenzurirajo ključna dejstva o Levici in Venezueli. Med najbolj problematične se uvršča poročanje MMCRTV Slovenija, ki cenzurira, da je za zdajšnjo veliko begunsko krizo in humanitarno katastrofo v Venezueli kriv Madurov socialistični režim, ki je ideal za Meščevo Levico. Omenjeni portal cenzurira tudi neposredno povezavo med Levico in Madurovim režimom v Venezueli.

To lahko redno spremljamo tudi na FB profilu venezuelske ambasade v Sloveniji (Embajada de la República Bolivariana de Venezuela en Eslovenia). Glavni politiki Levice Luka Mesec, Miha Kordiš in Violeta Tomič so redno predstavljeni na FB profilu venezuelske ambasade v Sloveniji ob različnih dogodkih – od slavljenja slovenskih revolucionarnih praznikov, kot je 27. april, do mednarodnih, kot je 8. marec, in venezuelskih praznikov. Na tem FB profilu lahko preberemo, da se je s stalnim odpravnikom poslov na lanskem posvetu »Vsi smo Venezuela, izzivi globalnega kapitalizma« dobil tudi letošnji novopečeni poslanec Levice, Primož Siter.

Foto: Bobo - Venezuela je drugo ime za pekel na zemlji, ki ga časti Levica.

Kordiš ne more brez Venezuele, zato na FB profilu venezuelske ambasade v Sloveniji najdemo reklamo za knjigo Je samoupravljanje revolucija?: delavska participacija v obdobju prve Chavezove vlade (1999–2006), za katero je Kordiš napisal spremno besedo k prevodu, knjiga pa izšla letos pri založbi Sophia.

Kordiš je po obisku Venezuele leta 2015 povedal, da ima ta zavožena država najboljšo ustavo: »Ustava je jasna in vsakodnevna referenca za vse, kar se dogaja v politiki za vse državljane.« Zato ne preseneča, da je letos pri založbi Litteralis izšel prevod Ustave bolivarske republike Venezuele! Očitno kot uvod v spremembo političnega sistema v Sloveniji, ki ga načrtuje Levica, saj je Kordiš 2015 povedal, da je to tisto, kar pogreša pri nas. Kordiš torej pogreša venezuelizacijo Slovenije!

Poslanka Violeta Tomič je s poslancem Kordišem leta 2014 na račun revnih venezuelskih davkoplačevalcev letela s predsedniškim letalom na obisk v Venezuelo, zato se temu režimu redno oddolži s propagando. Tomičeva je ena izmed glavnih podpornic sedanjega Madurovega režima, kot to lahko vidimo na FB profilu venezuelske ambasade v Sloveniji.

Na omenjenem profilu je Tomičeva objavila celo video v podporo zavoženemu venezuelskemu režimu. In to ni vse, saj je Tomičeva na omenjenem FB profilu v začetku letošnjega leta priporočala propagandistični prispevek spletnega medija V torek ob petih »Svet proti Venezueli«.

Venezuela je drugo ime za pekel na zemlji, ki ga časti Levica. Po letošnji raziskavi Global Law and Order (Gallup) velja Venezuela za najbolj nevarno državo na svetu, kjer se soočajo z vsesplošnim pomanjkanjem hrane, osnovnih potrebščin in zdravil, s kriminalom in nasiljem. Po Gallupovi raziskavi je bilo lani kar 42 odstotkov prebivalcev Venezuele okradeno, samo 17 odstotkov Venezuelcev se počuti varne ponoči na ulici, medtem ko je svetovno povprečje 68 odstotkov.

Kordiš se je po obisku Venezuele leta 2015 sprenevedal, češ da tam sploh ni nevarno – ker je verjetno imel posebno zaščito predsednika. V Levici se domnevno borijo proti revščini, v njihovi idealni deželi Venezueli pa ljudje dobesedno umirajo od lakote in bede, saj pod pragom revščine živi osupljivih 87 odstotkov prebivalstva, torej večina! (Encovi 2017) Kordiš se kljub temu navdušuje nad socializmom v Venezueli in napoveduje vojno kapitalizmu.

Tako je januarja 2015 po obisku Venezuele dejal: »Venezuela nima težav zato, ker bi bila socialistična, temveč zato, ker je še vedno preveč kapitalistična.« Mesec pa je za Mladino povedal: »Venezuela je na kolenih. Ampak tega ne smemo videti kot še en dokaz o 'zavrženosti socializma'.«

Mesec in njegovi ekstremisti so namreč s podporo Šarcu dobili bianko menico za izsiljevanje. Z venezuelizacijo Slovenije nam ne preostane drugega, kot da spokamo kovčke!

Med oboževalci propadlega venezuelskega režima najdemo tudi nekatere druge predstavnike naše levice. Ko so na FB profilu venezuelske ambasade letos objavili imena slovenskih EU poslancev, ki so glasovali za zaostritev sankcij proti Venezueli (proti zaostritvi je glasovala samo Tanja Fajon iz SD), se je nekdo v imenu poslanca Igorja Šoltesa opravičil, češ da je prišlo do napake in da se je Šoltes vzdržal glasovanja?!

Šoltes je seveda poleg Levice veliki Kučanov favorit, enako velja za Fajonovo iz SD. In to ni vse. Letos sta se s stalnim odpravnikom poslov Venezuele srečala tudi Tit Turnšek iz zveze borcev in glavni ekonomist vladne stranke SD France Križanič z EIPF, kjer so razpravljali, da je socializem v 21. stoletju v nasprotju z interesi kapitalizma. No, s tem je sklenjen krog, saj je za Levico vse, kar bleknejo na EIPF, zakon, podobno velja za Židanovo SD.

Slovensko levico je s poveličevanjem pokojnega Huga Cháveza okužil Slavoj Žižek, današnji ideolog Meščeve Levice. Zaradi zavoženosti socializma, ki ga Levica danes Sloveniji prodaja kot rešitev, ima Venezuela astronomsko hiperinflacijo, ki bo po ocenah Mednarodnega denarnega sklada do konca letošnjega leta dosegla milijon odstotkov! Prejšnji teden je Maduro čez noč odrezal pet ničel na valuti bolivar.

Enako zgodbo s hiperinflacijo in rezanjem ničel smo velikokrat doživeli v propadli socialistični Jugoslaviji, kjer se zlom socializma končal v vsesplošni ekonomski in socialni bedi, vojnah in velikih migracijah na Balkanu, zlasti iz BIH, kjer se je rodila Tomičeva. Taista Tomičeva skupaj z drugimi predstavniki Levice nabija o sirski begunski krizi in zahteva odstranitev bodeče žice na meji, hkrati pa podpira Madurov režim, ki je z več milijoni prisilno izseljenih Venezuelcev ustvaril begunsko-migrantsko katastrofo, ki se po poročanju The Economista že lahko primerja s sirsko begunsko krizo.

Za poslance Levice je venezuelski režim idealen politični sistem, ki ustvarja na milijone beguncev. Pač, se bodo v Levici po Madurovem zgledu znebili tistih v Sloveniji, ki jim ideološko ne ustrezajo in uvozili ideološko ustrezne državljane od drugod. Mesec in njegovi ekstremisti so namreč s podporo Šarcu dobili bianko menico za izsiljevanje. Z venezuelizacijo Slovenije nam ne preostane drugega, kot da spokamo kovčke!