Sara Isakovič 5 Svet24.si

Sara Isakovič: "Otroci so anksiozni, ogromno je ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Kolumnisti

Meščeva Levica uničuje Slovenijo, premier Šarec pa ji drži štango. Kaj je narobe s tem tipom?

Deli na:
Meščeva Levica uničuje Slovenijo, premier Šarec pa ji drži štango. Kaj je narobe s tem tipom?

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Ob začetku politične jeseni Luka Mesec s svojo Levico še naprej drži celo državo v šahu. To dejstvo je prav šokantno, saj ima Levica zelo nizko podporo po vseh javnomnenjskih anketah, kjer ji ratingi kljub pumpanju v levih dominantnih medijih vztrajno padajo.

Še bolj nepriljubljen je zlasti sam Mesec, k čemur prispeva njegova izrazita ošabnost in zoprnost pri javnih nastopih. Tako se po zadnji javnomnenjski raziskavi, ki jo je za POP TV izvedel Institut Mediane (25. avgust 2019), Mescu nikakor ne uspe prebiti niti z dna lestvice priljubljenosti politikov. In to kljub temu da so levičarski mediji iz Mesca naredili že pravi kult osebnosti.

Samo da je Mesec glavni v svojem svetu, kot mu v predzadnjem uvodniku uradnega lista Levice, revije Mladina, ploska Grega Repovž, v zadnji Mladini pa je Mescu namenjena celo naslovna tema. Mesec, Mesec über alles! Kaj bi se Mesec in Levica menila za realne težave slovenskih volivcev, samo da oni kopirajo zavožene ideje iz tujine in jih na silo prenašajo v Slovenijo.

Tako hudo skrbi Levico za požare v amazonskem pragozdu na drugem koncu sveta, briga pa jih, da Slovenci ne moremo v naš slovenski gozd, saj nas tam ogrožajo zveri in nelegalni migranti! A Mesec pravi, da je to zgolj fatamorgana! Prav odtujenost od realnih problemov Slovenije in ošaben odnos do sodržavljanov sta kriva, da je Levica na zadnjih volitvah v EU-parlament popolnoma pogorela.

A Meščevi preprosto živijo v svojem čunga-lunga svetu, v katerem se ves svet vrti okoli njihovih zgrešenih in pogubnih idej, s katerimi želijo uničiti Slovenijo. Kot tolikokrat doslej vedno znova pokažejo, da dajejo tujcem prednost pred lastnimi državljani, zdaj pa so šli korak dalje in dajejo prednost zverem pred ljudmi. Gre seveda za težnjo Levice, da našo državo spremeni v migrantski žep – za to si ta stranka prizadeva že od izbruha begunsko-migrantske krize leta 2015.

Na njihovem FB profilu jih skrbi human odnos do ilegalcev, za lastne državljane pa jim ni niti malo mar. Podobno velja tudi za njihov odnos do odstrela medvedov in volkov. Tako so si zdaj našli Miha Krofla, ki glede zveri zagovarja neki »slovenski model«, po katerem Sloveniji grozi, da se bo spremenila v zverinjak.

Med najbolj pogubne spadajo seveda Meščevi ekonomski predlogi, kot je zadnje izsiljevanje z ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in nadomestitvijo tega z višjimi socialnimi prispevki za zaposlene in delodajalce. In to kljub temu, da je Slovenija že danes med državami OECD z najvišjimi skupnimi socialnimi prispevki za zaposlene in delodajalce. Ja, Mesec in tudi sloni letijo, kajne?!

Kordiš je redno uporabljal sovražni govor v svojih napadih na Aleša Primca, hkrati pa se FB profilu Levice hvali s predlogi za dodatke za dvig natalitete, ki zelo spominjajo prav na predloge Primca?! Pač, Mesec in Kordiš sta tako zaslepljena od svoje zavožene ideologije, da ne vidita niti prsta pred očmi. Sicer ne bi ohlajajočemu gospodarstvu okoli vratu hotela zategniti še novo zanko z višjimi socialnimi prispevki, potem ko ga je Levica že zadušila z izsiljenim dvigom minimalne plače, ki bi ga morali zaradi ohlajanja gospodarstva takoj ukiniti in vrniti na prejšnje stanje.

Mesec klati totalne neumnosti in Šarčevo vlado, ki razsipa denar na vse strani, obtožuje, da je pripravila desničarski proračun? Kakšen pa je levičarski proračun? A tak iz norišnice, s katerim državo spraviš v bankrot?

Po podatkih Eurostata je namreč imela Slovenija že pred zadnjim dvigom najvišjo minimalno plačo v EU (glede na povprečno plačo). Namesto tega Mesec klati totalne neumnosti in Šarčevo vlado, ki razsipa denar na vse strani, obtožuje, da je pripravila desničarski proračun? Kakšen pa je levičarski proračun? A tak iz norišnice, s katerim državo spraviš v bankrot? No, za vse pa je kriv nesposobni premier Šarec, ki Levici vseskozi drži štango, samo da se ohrani na oblasti. Ta tip bi se res moral zamisliti nad sabo! A tega ne bomo dočakali, ker je za Šarca vse larifari.

Mesec in njegova Levica si za zgled postavljata predloge skrajno leve Alexandrie Ocasio-Cortez, ker očitno v tej stranki niti tega ne vedo, da Slovenija že dolgo ima vse to, kar v ZDA zahteva Ocasio-Cortezova, od javnega zdravstva, javnega šolstva do nizkih socialnih razlik. Kaj pa naj pričakujemo od stranke, ki je za zgled boja proti revščini in za blaginjo za vse prodajala Madurovo bankrotirano in povsem obubožano Venezuelo, iz katere bežijo milijoni s trebuhom za kruhom.

In kaj naj pričakujemo od Levice, katere poslanka Violeta Tomić me je prijavila na levičarsko častno razsodišče DNS, ker sem med drugim kritično pisala, da paktira z venezuelskim režimom, ki po najnovejšem poročilu visoke komisarke Združenih narodov za človekove pravice Michelle Bachelet brutalno krši temeljne človekove pravice kritikom Madurovega režima.

Še več, levičarsko DNS se razglaša za velikega borca proti sovražnemu govoru, medtem ko ni obsodilo par excellence sovražnega govora poslanca Levice Mihe Kordiša, ko je na svojem FB profilu leta 2016 javno pozival k poboju ideoloških nasprotnikov: »Kapitalistično kontrarevolucijo obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje.« Za levičarsko častno razsodišče DNS sem problem jaz, ker delujem v javnem interesu in kritično pišem o politični hipokriziji poslanke Levice Tomićeve!? Zato mi tudi sodijo!

Popolna odsotnost kritike levih dominantnih medijev do Meščeve Levice je glavni razlog, da je ta stranka povsem izgubila tla pod nogami in zdaj celo svoje največje neuspehe razglaša za uspehe. Levica na svojem FB profilu ponuja svoj »the best of 2019«, ki je dejansko »the worst of 2019«. O resničnosti te trditve najbolj pričajo zadnje EU-volitve, pa tudi številne ankete.

Meščevi Levici gre slabo, čeprav imajo na svoji strani več kot 90 odstotkov medijev, kjer jim nekritično delajo propagando in se o tej stranki nikoli kritično niti ne izrazijo. Katera koli druga stranka, ki bi imela takšno nekritično medijsko propagando, bi na vsakih volitvah dobila večino 50+, medtem ko Meščeva Levica visi na robu parlamenta.

Zato se lahko čudimo najnovejšemu izsiljevanju Šarčeve vlade, ki bi ob padcu proračuna lahko pripeljalo do novih volitev, na katerih bi Meščevi Levici glede na sedanji trend celo grozil izpad iz parlamenta. To bi bila seveda najboljša novica za vse državljane Slovenije, saj ne bi bili več talci te peščice odtujenih politikov, ki po zgledu totalitarnih vodij iz Venezuele terorizirajo večino Slovenk in Slovencev.