Corinna Schumacher Svet24.si

Schumacherjeva žena je ujetnica

hrvaška policija Svet24.si

Matija na predvečer božiča brutalno pretepel ...

20131106-00479542 Necenzurirano

100.000 evrov neto za popoldansko delo tudi šefu ...

tomaz smrkolj -STA Reporter.si

Rakavega bolnika bi operirali šele po njegovi ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

Večina poslušalcev Central Cee-ja pozna po hitu Doja Odkrito.si

V Ljubljano prihaja svetovni reperski fenomen

ziga jelar Ekipa24.si

Še kamen bi zajokal! Slovenski skakalec s srce ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Brezkompromisni Golob ravna kot top menedžer, ne pa javni uslužbenec: to se ne bo dopadlo levičarski civilni družbi

Deli na:
Brezkompromisni Golob ravna kot top menedžer, ne pa javni uslužbenec: to se ne bo dopadlo levičarski civilni družbi

Ivan Puc, novinar - Foto: Primož Lavre

Robert Golob drvi napovedanemu rekordu naproti: v 34 dneh bi rad sestavil vlado, tako kot njegov prijatelj Lojze Peterle. Je to res tako nujno? Dve leti smo lahko živeli v nesvobodi in še prej dve leti v zmedi petih neoperativnih strank levice in leve sredine.

Golob je te stranke dobesedno odstavil; ostala je oslabljena dedinja stare partije SD in njen razpolovljeni podmladek Levica. Ustvaril je formalne pogoje, da tokrat sestavi stabilno koalicijo in operativno vlado.

Kaj pa koalicijska pogodba? Je ta zanj odvečen papir? Bi njeno sestavljanje preden pridejo na dan z imeni le upočasnilo imenovanje ministrske ekipe? Nemčija je skoraj po natanko dveh mesecih koalicijskih pogajanj dobila »semaforsko« koalicijo, ki jo bodo tvorili rdeči socialdemokrati, rumeni liberalci in Zeleni. In podrobno koalicijsko pogodbo.

Foto: Primož Lavre - Robert Golob


Koalicijska pogodba za Goloba ni kaj dosti pomembna; tako bo, kot bo rekel in na kakršne koncesije bo sam pristal. O kompromisih ne govori, le o hitrosti. Še preden je prisegel kot mandatar hoče demonstrirati odločnost in operativnost.


Ravna kot top menedžer, ki nastavlja nižjo raven menedžerjev. Ne obnaša se kot javni uslužbenec, kot bi radi na Mladini. Ne verjamemo, da se bo to dopadlo levičarski civilni družbi, ki so domišlja, da bo delal le za ljudi in ne kapitala.

Ne vede se tako, da bi s tem dal skromno vedeti, kako se mora še marsičesa naučiti. Koliko in česa se je v teh mesecih naučil, bomo videli iz napak; njega ali nižjih menedžerjev.

Bomo – medtem kot hara inflacija – potrpežljivo čakali na iz Golobovih ust obljubljeni skok dodane vrednosti in blaginje?