Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Tanja Fajon je Pahorjeva dolžnica: mu zdaj ne bo pustila, da se vrne v stranko?

Deli na:
Tanja Fajon je Pahorjeva dolžnica: mu zdaj ne bo pustila, da se vrne v stranko?

Foto: Primož Lavre

Po tridesetih letih smo dobili prvega nekdanjega predsednika, ki si želi odmrzniti strankino knjižico. Res je, ni jih bilo veliko, pa vseeno, ta »podnebna sprememba« Boruta Pahorja je na mestu. Stranke so vse bolj na slabem glasu, vsi bi bili neodvisni, že skoraj pregnane so iz lokalne politike. In zdaj se javi nekdo – in to ni kdorkoli – ki pravi, pravzaprav skoraj moleduje: rad bi nazaj rdečo knjižico!

Nasprotnikom Milana Kučan v času prehod v demokracijo ni šlo v račun, da je zamrznil partijsko knjižico. Še ena komunistična prevara! V »miru« je Kučanu uspelo povrniti, kar je v »vojni« izgubil. No, ob zamrznitvi njegov knjižice je bila to že ZKS-SDP (Stranka demokratične prenove). Zakaj nekaterim antikomunistom to ni (bilo) všeč, nam ni jasno. Ni se jim niti dopadlo, da se je prebarval v socialdemokrata. A to je vendar odlično, v našem taboru smo dobili še enega demokrata.

Anže Logar svoje (najprej socialdemokratske) strankarske knjižice ni zamrznil; čaka, da bo izvoljen v predsednika države. Ni odstopil kot predsednik sveta SDS, v intervjuju za Reporter je dejal, da bi to storil, če bi to stranka od njega pričakovala. Ker ni, je ostal, samovoljno pa ni odstopil. Logar je premišljen, umirjen, lepo artikuliran govorec, pravo utelešenje nasprotja de-sničarskega skrajneža.

Borut Pahor z odmrznitvijo rdeče knjižice sporoča, da noče biti stric iz ozadja. (To noče biti niti Kučan, pa mu nikakor uspeva.) Odlična podnebna sprememba!

In podobno kot pri Kučanu, so se našli antijanšisti, ki jim to preoblačenje v ovčji kožuh nikakor ni všeč. Še ena janšistična prevara! V »miru« je Logarju uspelo povrniti, kar je SDS v »vojni« izgubila. A to je vendar odlično, v našem taboru smo dobili še enega demokrata, ki ne žali po zloglasnem tviterju.

Foto: Primož Lavre - Predsednik republike Borut Pahor

Da smo se mnogi razpisali o Borutu Pahorju in njegovi odmrznitvi partijske knjižice in pri tem tako zlahka pozabili na oba finalista predsedniškega turnirja – to je enigme njegove politična moči preživetja. Ne dajemo nasvetov, pa vendar, če mu SD ugodi, kaj natanko pravzaprav pričakuje od nje sicer ne vemo, ga bo imela nekako pod nadzorom.

Tanja Fajon je njegova dolžnica, to je jasno. V stranki, je zakuhal nemalo nemira, ko je njo in Zorana Thalerja postavil na prvi dve mesti evropske liste in zanemaril zveste člane stranke. Brez Pahorja Fajonove ne bi bilo v politiki.

Borut Pahor z odmrznitvijo rdeče knjižice sporoča, da noče biti stric iz ozadja. (To noče biti niti Kučan, pa mu nikakor uspeva.) Odlična podnebna sprememba!