Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Vinko Gorenak: Gospod predsednik Cerar kdaj boste torej zaradi laži odstopili?

Deli na:
Vinko Gorenak: Gospod predsednik Cerar kdaj boste torej zaradi laži odstopili?

Sredi volilne kampanije so novinarji izvedeli, da Miro Cerar sodeluje tudi z Evropskim centrom za reševanje sporov, ki je v lasti prosule nekdanje političarke LDS in notranje ministrice Katarine Kresal. Vprašali so ga, kakšno je njegovo sodelovanje z omenjenim centrom in koliko tam zasluži. Miro Cerar je odgovoril učeno, dejal je, da je tam član Komisije za etična vprašanja ali nekaj podobnega in da tam dela »pro bono«. Saj ste razumeli kaj to pomeni ali ne! Večina tega seveda ni razumela, zato naj povem, da »pro bono« pomeni zastonj.

Za večino naših državljanov je to seveda nekaj dobrega, humanega in poštenega. V stilu z likom in delom »poštenega« Cerarja torej. Tako bi tudi bilo, če se Miro Cerar nebi zlagal. Dejstva, da se je zlagal večina naših državljanov tako ali tako ne ve. To vedo le tisti, ki berejo Reporter. Novinarji omenjenega tednika so namreč pred nekaj dnevi razkrili podatek, da je Miro Cerar za Evropski center za reševanje sporov pred časom napisal »strokovno mnenje« kako se izogniti in obiti odločbo Ustavnega sodišča, s katero je Ustavno sodišče ustanovilo Občino Ankaran. Pa da ne boste mislili, da je to kakšna huda pravna znanost. Stvar je preprosta, naši južni sosedje bi rekli, preprosta kot pasulj, Državni zbor naj sprejme ustavni zakon s katerim »povozi« odločbo Ustavnega sodišča. Miro Cerar je po razkritju tednika Reporter za to »hudo znanost« prejel 2000,00 evrov. Koliko je prejel inštitut prosule političarke LDS Katarine Kresal ne vemo. Vemo pa to, da so vse to plačali davkoplačevalci iz Kopra.

Blog Vinka Gorenaka: http://www.vinkogorenak.net/2014/12/25/gospod-predsednik-cerar-kdaj-boste-zaradi-lazi-odstopili/#more-12108