aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Izjava dneva

Trump dokazano prinaša nesrečo, kot smo videli na številnih volitvah v državah EU

Deli na:
Trump dokazano prinaša nesrečo, kot smo videli na številnih volitvah v državah EU

Dr. Maja Sunčič

Maja Sunčič, publicistka

Po lanski Trumpovi zmagi so se na slovenski desnici tepli, kdo se bo razglasil za slovenskega Trumpa in si s tem že vnaprej prisvojili zmago na volitvah, ki bodo predvidoma naslednje leto. Ihtavemu zanosu naše desnice se lahko samo smejimo, saj Trump dokazano prinaša nesrečo, kot smo videli na številnih volitvah v državah EU po njegovi zmagi.

Najprej je bil konec lanskega leta poražen trumpistični avstrijski predsedniški kandidat Norbert Hofer. Sledil je poraz nizozemskega trumpista Geerta Wildersa. Najbolj živalsko je na francoskih volitvah pogorela trumpistka in putinovka Marine Le Pen. Po hudem porazu v drugem krogu predsedniških volitev je Nacionalna fronta Le Penove še hujši poraz doživela na nedavnih parlamentarnih volitvah, ko je dobila zelo malo sedežev. Še več, njena tesna povezanost s Trumpom in nasprotovanje EU in evru sta povzročili ravno nasprotno od zaželenega – v Franciji se je po dolgih letih obrnil trend v višanje podpore EU in evru.

Največjo nesrečo je Trump prinesel britanskim prijateljem, ki so mu z brexitom odprli pot do zmage. Tak je Trump – usluge vrača z zlom! Volitve so izbrisale Ukip njegovega »prijatelja« Nigla Faraga in popolnoma oslabile njegovo »prijateljico« Thereso May, ki je tudi zaradi podpore in potuhe Trumpu izgubila večino na volitvah in upanje na trdi brexit. S tem je Velika Britanija ponudila negativni zgled vsem silam proti EU tudi v Sloveniji, tako na levici kot na desnici, da izstop iz EU vodi v pogubo.

KOLUMNA V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24