pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Stane Granda: Bolj kot vlada je bil na nitki njen predsednik

Deli na:
Stane Granda: Bolj kot vlada je bil na nitki njen predsednik

Antijanševa liga – sovraštvo in strah pred prvakom opozicije je navzven vez in temelj trdnosti sedanje vladne koalicije, katere trdni del je v tem pogledu tudi ZL – se je s pripustitvijo bančnih operativcev Foruma 21 v slovenski finančni svet pokazala v svoji resnični podobi: lastitev zadnjih ostankov nekdanje družbene lastnine in vseh dohodkov, ki jih je od države še mogoče iztisniti. Bolj kot vlada je bil na nitki njen predsednik, ki so se mu nekdanji pripravljeni v trenutku odpovedati, če ne bo delal zanje. Pri denarju ni sentimentalnosti. Take krutosti in brezobzirnosti ni doslej pokazala še nobena koalicija. Morale ni, sramu še manj! Še noben predsednik vlade se jim ni pustil tako izigrati in razosebiti, kot je moral to storiti prof. dr. Miro Cerar. Še pri nobenem ni bil tako velik razkorak med predvolilnimi načeli, s katerimi je uspel prepričati toliko ljudi, in prakso, ki jo mora neusmiljeno izvajati. Ni žrtev svojega uspeha, ampak svoje naivnosti. Nobenega niso tako razosebili oziroma se jim ni pustil. Kako neizprosno kruti so z njim!

Obračunavanje s slovensko desnico, njen glavni protagonist je novinarski forum 571, nedvoumno kaže, da smo že globoko v predvolilnem času. Tudi ta ravna enako kot bančni operativci oziroma njihovi očetje.

Opozicija je v boju proti vladi dokaj neuspešna. Ne zaradi številnosti, ampak vsebine tem, s katerimi se je loteva. Slovenci bi večinsko znoreli, če bi spoznali, da jih oblast pošilja na beraško palico. Ne migranti, socialna prihodnost slovenske družbe je dinamit za slovensko politično prihodnost. Še zlasti v 25. letu slovenske države, ko je prepad med obeti in realnostjo toliko bolj izrazit.

Prihodnost slovenske vlade je predvsem v sposobnosti ločitve od socialnih nazorov slovenskega gospodarskega liberalizma kot prevladujoče ideologije. Kdor se je bo otresel in postavil v ospredje večinskega slovenskega človeka in državljana, bo dobil orožje, proti kateremu tudi stari nimajo municije. So se pa temu sposobni v trenutku prilagoditi in v tem je njihova čudežna moč!

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA