operacija, histerektomija Svet24.si

Zdravnik svojim bolnicam brez privolitve ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

Josip Broz Tito Svet24.si

Zgodbe zdravnikov o Titovih poslednjih dneh in ...

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Izjava dneva

Obveščevalna srenja je zagotovo vedela, da v breznu pod Krenom ni Slovencev

Deli na:
Obveščevalna srenja je zagotovo vedela, da v breznu pod Krenom ni Slovencev

Jože Dežman - Foto: Primož Lavre

Dr. Jože Dežman, predsednik vladne komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč

Po arheološkem sondiranju in detektorskem pregledu lokacij se jasno vidi, da je Macesnova gorica kraj množičnega umora slovenskih vojnih ujetnikov, brezno pod Krenom pa kraj množičnega umora Srbov, Hrvatov in Črnogorcev. Glede na dejstvo, da je zlasti ob prazniku vseh svetih v Kočevskem rogu posebna enota milice bdela na morišči, da ne bi kdo nepoklican tam prižigal sveče, je jasno, da je oblast ne le poznala te lokacije, temveč je zelo verjetno, da je tudi vedela, kdo je tam zakopan.

Foto: Bobo - Spominsko obeležje ob Breznu pod Krenom v Kočevskem rogu.

Kot je dr. Dežman dejal za Radio Ognjišče, je obveščevalna srenja zagotovo vedela, da pod Krenom ni Slovencev – ta podatek pa je bil torej znan tudi partijskemu vrhu, kar dr. Dežmana navaja k javnemu vprašanju, naslovljenemu na nekdanjega prvega moža partije Milana Kučana in Spomenko Hribar, ki je zanj usklajevala stvari pri slovesnosti v Kočevskem rogu julija 1990, ali sta vedela, na kakšnem – torej nepravem – kraju je bil opravljen simbolni pogreb slovenskih žrtev. Ne nazadnje je bil med Kučanovimi svetovalci od vsega začetka tudi Zdenko Roter, ki je v svojih spominih (Padle maske) opisal pogovor z enim izmed slovenskih likvidatorjev slovenskih žrtev v Kočevskem rogu, kar je dokaz, da so ljudje iz Kučanovega kroga dobro vedeli, da so nekatera brezna slovenska, druga pač ne; zelo verjetno so vedeli tudi, katera brezna so slovenska.

Odpiranje Macesnove gorice bo torej nujno povezano tudi z razpravo o (zavestnih?) manipulativnih igrah z lokacijo slovesnosti leta 1990.

DRUŽINA IN RADIO OGNJIŠČE

loading...
Loading...