Dennis Quaid, Laura Savoie Svet24.si

65-letni hollywoodski zvezdnik zaročen s 26-letno...

Hudorovac Valentina Svet24.si

O 15-letni Valentini že od četrtka ni ne duha ne...

NEPTUN Dobra karma

Horoskop od 21. do 27. 10: igra Neptuna in ...

Arriva, avtobus Svet24.si

Incident v Kopru: voznik z avtobusa "zmetal" ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

SARA RUTAR Njena.si

Sara Rutar osupnila z drastično preobrazbo telesa

ana jaka Njena.si

Jaka in Ana krstila hčerko

Izjava dneva

Ni težko prepoznati »naprednega« zaničevanja zahodnega krščanstva in civilizacije, in to takrat, ko gori eden od njunih simbolov

Deli na:
Ni težko prepoznati »naprednega« zaničevanja zahodnega krščanstva in civilizacije, in to takrat, ko gori eden od njunih simbolov

Dr. Drago Karl Ocvirk, religiolog - Foto: Primož Lavre

Dr. Drago Karl Ocvirk, religiolog

V naših medijih se je nekdo zgražal, da se je zbrala milijarda za obnovo kupa notredamskega kamenja, ljudje pa umirajo od lakote. V žalovanju ljudi po vsem svetu ob pogledu na gorečo Notre-Dame je nekdo drug prepoznal beli supremacizem – občutek večvrednosti belcev (čeprav so jokali tudi črni, rumeni, pa še zeleni bi, če bi obstajali!).

Pojasnil je, da podobnih izlivov čustev ni, ko gori kak neevropski muzej ali nekrščanski sakralni objekt. Dobrohotni pogled bo te umotvore uvrstil v amnezijo, pozabo in nevednost¸ daleč od filozofije, ljubezni do modrosti, razgledanosti, razsodnosti.

A glede na splošno vrednostno usmeritev dominantnih medijev ni v tej idealistični embalaži (skrb za lačne, enak odnos do dediščine vseh ljudstev) težko prepoznati »naprednega« zaničevanja zahodnega krščanstva in civilizacije, in to takrat, ko gori eden od njunih simbolov.

KOLUMNA V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

loading...
Loading...