malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 25. maja

marjan ogorevc pl Petisvet.si

Bolno prostato imajo moški, ki sovražijo ženske

Akademski kolegij, Baragovo semenišče Svet24.si

Ko študente vržejo iz študentskega doma, se v ...

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Izjava dneva

Ni težko prepoznati »naprednega« zaničevanja zahodnega krščanstva in civilizacije, in to takrat, ko gori eden od njunih simbolov

Deli na:
Ni težko prepoznati »naprednega« zaničevanja zahodnega krščanstva in civilizacije, in to takrat, ko gori eden od njunih simbolov

Foto: Primož Lavre - Dr. Drago Karl Ocvirk, religiolog

Dr. Drago Karl Ocvirk, religiolog

V naših medijih se je nekdo zgražal, da se je zbrala milijarda za obnovo kupa notredamskega kamenja, ljudje pa umirajo od lakote. V žalovanju ljudi po vsem svetu ob pogledu na gorečo Notre-Dame je nekdo drug prepoznal beli supremacizem – občutek večvrednosti belcev (čeprav so jokali tudi črni, rumeni, pa še zeleni bi, če bi obstajali!).

Pojasnil je, da podobnih izlivov čustev ni, ko gori kak neevropski muzej ali nekrščanski sakralni objekt. Dobrohotni pogled bo te umotvore uvrstil v amnezijo, pozabo in nevednost¸ daleč od filozofije, ljubezni do modrosti, razgledanosti, razsodnosti.

A glede na splošno vrednostno usmeritev dominantnih medijev ni v tej idealistični embalaži (skrb za lačne, enak odnos do dediščine vseh ljudstev) težko prepoznati »naprednega« zaničevanja zahodnega krščanstva in civilizacije, in to takrat, ko gori eden od njunih simbolov.

KOLUMNA V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

Loading...