navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Izjava dneva

Ni težko prepoznati »naprednega« zaničevanja zahodnega krščanstva in civilizacije, in to takrat, ko gori eden od njunih simbolov

Deli na:
Ni težko prepoznati »naprednega« zaničevanja zahodnega krščanstva in civilizacije, in to takrat, ko gori eden od njunih simbolov

Dr. Drago Karl Ocvirk, religiolog - Foto: Primož Lavre

Dr. Drago Karl Ocvirk, religiolog

V naših medijih se je nekdo zgražal, da se je zbrala milijarda za obnovo kupa notredamskega kamenja, ljudje pa umirajo od lakote. V žalovanju ljudi po vsem svetu ob pogledu na gorečo Notre-Dame je nekdo drug prepoznal beli supremacizem – občutek večvrednosti belcev (čeprav so jokali tudi črni, rumeni, pa še zeleni bi, če bi obstajali!).

Pojasnil je, da podobnih izlivov čustev ni, ko gori kak neevropski muzej ali nekrščanski sakralni objekt. Dobrohotni pogled bo te umotvore uvrstil v amnezijo, pozabo in nevednost¸ daleč od filozofije, ljubezni do modrosti, razgledanosti, razsodnosti.

A glede na splošno vrednostno usmeritev dominantnih medijev ni v tej idealistični embalaži (skrb za lačne, enak odnos do dediščine vseh ljudstev) težko prepoznati »naprednega« zaničevanja zahodnega krščanstva in civilizacije, in to takrat, ko gori eden od njunih simbolov.

KOLUMNA V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

loading...
Loading...