Revija Reporter
Izjava dneva

Morda pa bomo po tej krizi bolj znali ceniti domačo hrano, domačega kmeta, domači kruh, ki ga bomo sami spekli?

Ljudmila Novak

4. apr. 2020 6:54 Osveženo: 6:59 / 04. 4. 2020

Deli na:

Ljudmila Novak

Primož Lavre

Ljudmila Novak, evropska poslanka NSI/EPP

Od oblasti smo slišali pozive, naj vsak, kdor lahko, obdela svoj vrtiček in tako poveča samooskrbo v Sloveniji. Žal so mnoga polja opuščena in travniki zanemarjeni, saj je v trgovini vse cenejše in se ne splača obdelovati zemlje. Kmetje pa tudi nikoli niso dovolj plačani za svoje delo, zato mladi raje poiščejo zaslužek drugje.

Mnogo najboljših kmetijskih površin pa smo tako pozidali. Največkrat na njih stojijo trgovski centri. Morda pa bomo po tej krizi bolj znali ceniti domačo hrano, domačega kmeta, domači kruh, ki ga bomo sami spekli?

V teh dneh v trgovinah večkrat zmanjka kvasa, ker se je že skoraj cela Slovenija naučila peči kruh. No, pri nas ga vedno pečemo doma, iz domače moke in iz domače pšenice. »Pa se vam to splača?« me je večkrat kdo vprašal. Tudi pridelava domačega mleka, mesa, fižola ali krompirja se morda finančno ne splača, pa še delati je potrebno, vsak dan. Vemo pa, kaj jemo, pri delu pa tudi uživamo.

LJUDMILANOVAK.EU