pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Matej Tonin: Veber je zlorabil svoj položaj in od OVS zahteval, da izvaja nezakonite aktivnosti

Deli na:
Matej Tonin: Veber je zlorabil svoj položaj in od OVS zahteval, da izvaja nezakonite aktivnosti

Minister za obrambo Janko Veber je vojaški obveščevalno-varnostni službi naročil, da naj preiskuje potek privatizacije Telekoma oz. analizira njene pozitivne in negativne učinke. S tem ukazom je nedvomno presegel pooblastila vojaške obveščevalno-varnostne službe in jo zlorabil za politične namene. Minister za takšen ukaz nima zakonske podlage, saj Zakon o obrambi dopušča le aktivnosti v zvezi z varnostjo Slovenske vojske doma in v tujini, proučevanjem aktivnosti tujih oboroženih sil ter tujih obveščevalnih in varnostnih sil.

Od direktorja vojaške obveščevalno-varnostne službe Gorazda Rednaka smo zahtevali, da nam predstavi vse zapisnike sej kolegija, ki jih je imel novembra in decembra lani. V teh zapisnikih smo našli zapisan tudi sklep, ki službi nalaga, naj za ministra za obrambo pripravi analizo procesa privatizacije Telekoma.

Pojasnilo obveščevalno-varnostne službe je prispelo včeraj, 17. marca, v najem pa navajajo , da so ravnali v skladu z 32. in 36. členom Zakona o obrambi in da do nezakonitih dejanj ni prišlo. A to ne drži, saj omenjeni 32. člen nikjer ne dopušča, da bi vojaška obveščevalno-varnostna služba lahko posegala v civilno sfero in nadzirala stvari, ki so izven področja vojske. Zato vse kaže na to, da je minister enostavno zlorabil svoj položaj in od službe zahteval, da izvaja nezakonite aktivnosti.

NSI.SI