profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Marjan Podobnik o srečanju z Udbo

Deli na:
Marjan Podobnik o srečanju z Udbo

Težko bi temu, s čimer sem se srečal, rekel lobiji, ker je to premehka beseda. Srečal sem se z Udbo, kakršna je obstajala v prejšnji državi in praktično neokrnjena preživela razpad Jugoslavije, ali Udbomafijo po terminologiji mojega nekdanjega svetovalca Eda Ravnikarja, avtorja istoimenske knjige...

Po odhodu s Telekoma v Sloveniji nisem imel možnosti za kakršnokoli resno poslovno dejavnost, saj sem se s svojim delom v vladi in na Telekomu uprl in zameril nosilcem slovenske vzporedne države, ki so imeli in še imajo možnost praktično kogarkoli onemogočiti. Svojo poslovno pot sem nadaljeval v Srbiji, ne zavedujoč se, da bo Udba tudi tam spremljala vsak moj korak. Najprej smo najeli farmo za pitanje piščancev, dogovarjali smo se s podjetji iz Rusije, da bomo tja izvažali perutnino tudi drugih srbskih proizvajalcev. Zaradi prevare srbskega partnerja smo proizvodnjo opustili, del vloženih sredstev pa smo si povrnili z uspešno tožbo na srbskem sodišču.

Pripravili in v več državah smo nato predstavili velik projekt poslovnega in trgovsko zabaviščnega centra Mesto v mestu pri Beogradu, a se je z umorom premierja Zorana Đinđića in s tem povezanim strahom potencialnih investitorjev ta projekt začasno povsem ustavil. Takrat so me v Sloveniji razglasili celo za tajkuna. Delovanje slovenske Udbe v zvezi s tem projektom je bilo tako šokantno, da mi je novinar, ki je pred časom o tem posnel pogovor dejal, da si ga zaradi neverjetnosti takega dogajanja skoraj ne upa objaviti.

SVET24